Antena Meniu Search
x

Gigacaloria în București, mai scumpă cu peste 100 de lei anul acesta. Suma estimată de Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, vineri, că preţul gigacaloriei va creşte la circa 600 de lei, iar Consiliul General va decide apoi cât din prețul acesteia va fi suportat de Primărie, prin subvenție.

De Redactia Observator la 15.10.2021, 16:53
Gigacaloria în București, mai scumpă cu peste 100 de lei anul acesta. Suma estimată de Nicușor Dan
Gigacaloria în București, mai scumpă cu peste 100 de lei anul acesta. Suma estimată de Nicușor Dan - Hepta

Nicuşor Dan a estimat că gigacaloria în București va costa cu peste 100 de lei mai mult anul acesta.

"Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie. Noi avem un contract (...) cu Comisia Europeană care ne dă acei 300 de milioane de euro ca să reparăm 210 kilometri de conductă şi acel contract are nişte condiţii foarte tehnice în ceea ce priveşte subvenţia. Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare", a spus Nicuşor Dan, la Europa FM.

Despre problemele cu căldura și apa caldă în București

Totodată, primarul Nicușor Dan a spus, întrebat despre lipsa de căldură și de apă caldă în unele cartiere din București, că sunt mai multe probleme în curs de rezolvare și ca va fi mai bine iarna aceasta decât cea trecută.

Pe acelaşi subiect

„Există niște zone azi care nu au căldură din niște motive: un motiv este că Centrala Progresul nu este folosită pentru că ea duce căldură prin magistrala Ferentari, care este în curs de reparare, dar am spus că este o chestiune de zile. Și mai sunt două zone, cele deservite de Vest Energo și cea deservită de CET Grivița, una privată și una care ține de Primăria Sectorului 1, care nu au început încă din cauza diferenței dintre prețul de cumpărare a gazului, care a explodat, și prețul reglemntat de vânzarea căldurii. Este complet neprofitabilă activitatea. Acest lucru se va regla la 1 noiembrie”, a spus Nicușor Dan la Europa FM.

Cât plătesc bucureștenii din prețul unei gigacalorii

În prezent, bucureştenii plătesc 164 de lei din prețul unei gigacalorii, iar restul sunt achitaţi de municipalitate.

„În acest moment, ELCEN-ul ne vinde gigacaloria cu 205-210 lei, acesta este prețul de producție al gigacaloriei. Prețul de producție plus transport până la scara de bloc este 490 de lei, iar din bucureștenii plătesc 164 de lei și restul de 325 sunt plătiți de Primărie”, a spus Nicușor Dan.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Gigacaloria în București, mai scumpă cu peste 100 de lei anul acesta. Suma estimată de Nicușor Dan