Antena Meniu Search
x

Video Ideea inedită avută de Ionuț și Gabriela, doi it-işti din Galați. Au pornit o afacere ca să scape de sedentarism

Raiul zmeurei se află în judeţul Galaţi. Pentru doar 15 lei, oamenii pot intra pe o plantaţie ca să mânânce câtă zmeură vor. În plus, pot să ia acasă fructele, în caserole. Cultura are 2 ani, este încă tânără și aparține unui cuplu de IT-işti care a vrut să aibă un loc unde să evadeze din biroul în care lucrează 5 zile pe săptămână. 

de Adrian Obreja

la 17.09.2023, 08:06

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: Plantația se afla la aproximativ 30 de km de Galați la intrare în comuna Slobozia Conachi. Se întinde pe un hectar. Și oricine vine aici poate petrece oricât timp dorește și poate manca zmeură, câtă vrea. 

Proprietarii sunt Ionuț și Gabriela. Doi tineri din Galați, it-ști de profesie. Au căutat o evadare din cotidian și astfel au înființat plantația în urmă cu doi ani. 

Ideea inedită avută de Ionuț și Gabriela

Ionuț: A pornit de la lipsa noastră de activitate fizică. Ne-am dorit să ieșim în aer liber la mai mult. Lucram la birou, am devenit destul de sedentari și am zis că ar trebuie să facem ceva. 

Pe acelaşi subiect

S-au gândit la o livadă inițial, da locul era prea îngust. Și astfel au ajuns la zmeura. Și pentru că zmeura este din belșug, de curând le-a venit o alta idee. Cine vine la cules poate manca câte zmeură vrea. Se plătește doar ce se ia acasă. 

Adrian - vizitator/client: Știam despre plantației am văzut pe rețelele de socializare. Eram copil la bunici și mâncăm zmeura. Și acum dimineață cu soția am văzut și am zis sa venim sa culegem pentru fetele noastre.

Sezonul fructelor este aproape de final. Dar la anul producția va fi mai mare, iar plantația va fi deschisă încă de la începutul verii. 

Ionuț - proprietar: Am văzut vizitele în lanurile de lavandă. Și lumea a fost destul de deschisă și am zis că poate și zmeură atrage la fel de mult. E o planta frumoasă. Poate la fel de Instagramabila, plus că ai niste fructe delicioase pe care poti sa le culegi, sa le mănânci atunci proaspete și cred că atunci au cel mai bun gust. 

Reporter- Gabriela Dragomir - proprietar: - Totul faceți voi, manual nu?

- Da. Și săpat și prășit. 

O caserolă de 500 de grame costa 20 de lei. Iar pentru cantități mai mari cumpărate preţul scade. Ieșire în natură, zmeura pe saturate plus mișcare fizică la cules. Este rețeta perfectă de a petrece o zi la final de săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Ideea inedită avută de Ionuț și Gabriela, doi it-işti din Galați. Au pornit o afacere ca să scape de sedentarism