Antena Meniu Search
x

De ce e important să verifici acoperișul cel puțin o dată pe an?

Un cămin primitor înseamnă mai mult decât un loc liniștitor, unde te relaxezi împreună cu familia. Locuința este spațiul  în care îți petreci cel mai mult timp, de aceea condițiile în care se prezintă trebuie sa fie ideale.

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 15:03

- Pixabay

Un cămin primitor înseamnă mai mult decât un loc liniștitor, unde te relaxezi împreună cu familia. Locuința este spațiul  în care îți petreci cel mai mult timp, de aceea condițiile în care se prezintă trebuie sa fie ideale. De la căldură și parchet până la acoperișul care îți protejează familia de intemperii, totul trebuie să fie perfect.

Iată care sunt recomandările experților în ceea ce privește verificarea acoperișului și îngrijirea acestuia.

De ce trebuie să verifici acoperișul?

Verificarea periodică a acoperișului este foarte importantă. Dacă vei neglija acest lucru, te poți trezi cu igrasie sau apă în locuință. Ignorarea stării în care se află acoperișul atrage costuri ridicate cu reparațiile. Cauți bani urgent? Pentru a nu amâna această verificare, poți apela la un credit rapid. Astfel, vei evita eventuale neplăceri și vei economisi mai mult. Fie că este vorba de un acoperiș din metal sau de unul din țigla, ambele materiale sunt expuse degradării și condițiilor meteo neprielnice. Astfel, intervenția unor specialiști în mentenanța acoperișului se poate dovedi o alegere potrivită pentru a păstra acoperișul căminului tău în cele mai bune condiții.

Principalele cauze ale degradării acoperișului

În cazul verificării acoperișului este cel mai bine să apelezi la personal specializat. Pe lângă pericolul la care te-ai putea expune făcând acest lucru chiar tu l, nici nu deții tehnologiile necesare pentru verificări temeinice. Astfel, dacă în urma unor precipitații mai bogate locuința ta prezintă semne de igrasie sau umezeala, este recomandat să apelezi la experți, care pot testa infiltrarea apei cu tehnologia infraroșu. Aceasta va afecta durata de viața a acoperișului, dar și termoizolația locuinței, temperatura din interiorul casei și poate duce chiar la pagube materiale în interior. Pe lângă ploaie, frunzele și acele de brad, mușchii și mucegaiul, sunt alte cauzele ale degradării acoperișului tău. Dacă frunzele copacilor pot fi îndepărtate cu o mătură sau o greblă, pentru a elimina mucegaiul sau mușchii vei fi nevoit să aplici anumite substanțe chimice, cum ar fi înălbitorul cu clor sau soluție de cupru sulfat.

Beneficiile verificării periodice a acoperişului

Verificările periodice făcute la nivelul acoperișului locuinței tale se pot dovedi reale câștiguri. Principalele avantaje este creșterea duratei de viață a acestuia și economisirea banilor. Mai mult, un acoperiș îngrijit cum trebuie va reduce cheltuielile cu încălzirea și răcirea clădirii, va elimina riscul infiltrațiilor, va crește calitatea mediului interior și va reduce riscul degradării structurale a acoperișului.

În concluzie, verificarea acoperișului la anumite intervale se va dovedi în timp o alegere înțeleaptă. Pe lângă economisirea banilor de reparații, casa ta va păstra un mediu plăcut, nu va pierde energie termică, iar igrasia nu își va face simțită prezența.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » De ce e important să verifici acoperișul cel puțin o dată pe an?