Antena Meniu Search
x

Video Impozit de 5 ori mai mare pentru bucureștenii care nu repară fațadele caselor. Decizia a dus la situații extreme

Proprietarii care nu îşi repară faţadele locuinţelor riscă să plătească un impozit de cinci ori mai mare. Autorităţile din Capitală au început deja să îi vâneze pe cei care îşi lasă casele de izbelişte. Doar în Sectorul 2 peste 40 de proprietari au fost supraimpozitaţi. Problema e că mulţi nu-şi permit să repare casele.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 17.12.2021, 21:59

Vezi și

Capitala este plină de clădiri neîngrijite şi extrem de periculoase. Primăriile au început să le ceară proprietarilor să le repare, în caz contrar vor fi amendaţi iar costurile pentru impozit vor exploda.

Andreea Milea, reporter Observator: Proprietarul acestei clădiri a fost somat de Primăria Sectorului 2 să repare faţada. În caz contrar va plăti un impozit de cinci ori mai mare. Însă cea mai mare problemă în astfel de situații este că proprietarii sunt de negăsit, iar casele sunt abandonate de mai bine de 10 ani. 

O altă construcţie abandonată se află chiar în faţa unei şcoli din sectorul 2. Când plouă sau când bate vântul cad bucăţi de tencuială şi cărămizi. 

Impozitarea în plus pentru clădirile nereabilitate a dus la situaţii extreme

Pe acelaşi subiect

Înregistrare camera ascunsă:

- Am fost practic obligată să-mi vând casa. Casa în care locuiesc de 57 de ani. Ca să nu fiu supraimpozitată. Chiar nu îmi permiteam. 

Şi cei care nu-şi permit reparaţiile nu-s deloc puţini. Aşa că unele primării încearcă variante de ajutor. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Atât proprietarii cât și primăria finanțează refacerea fațadei urmând că primăria să își recupereze banii în timp, în 10 ani poate. Poate să fie 30% proprietarul și 70% primăria sau 50% proprietarul și 50% primăria. 

Însă în timp ce proprietarii sunt penalizaţi, proprietăţile abandonate de stat par de neatins. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Nu este normal ca statul sa aiba nişte clădiri care să nu fie impozitate pentru că de multe ori le lasă în paragină. 

Până acum, doar în Sectorul 2 au fost supraimpozitaţi, într-o singură lună, 31 de proprietari şi alţi zece au fost somaţi să îşi repare clădirile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Impozit de 5 ori mai mare pentru bucureștenii care nu repară fațadele caselor. Decizia a dus la situații extreme