Antena Meniu Search
x

Video Postul Paştelui 2024. Idei de reţete pentru mic dejun, prânz şi cină

A început cel mai lung post din an, Postul Paştelui 2024. Cei care vor să ţină toate cele 48 de zile îşi fac planul pentru un meniu echilibrat, prietenos cu bugetul. Restaurantele au pregătit meniuri speciale, iar supermarketurile s-au aprovizionat cu produse vegetariane. Preoţii spun că la fel de important este să ţinem şi postul sufletesc. 

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 22:33

Vezi și

Legumele sunt vedete în perioada următoare. În combinaţia potrivită, putem avea un meniu săţios pe parcursul întregii zile.

Reţete simple pentru Postul Paştelui 2024

Danielle Malnasi, chef bucătar: Aici avem bruschete cu măsline verzi, bruschete cu roșii uscate, bruschete cu guacamole și bruschete cu măsline. Avem pastele primavera cu legume, anghinare, brocoli, măsline, sos de roșii. Paste cu usturoi ulei și ardei iute, caponata siciliană doar că are brânză vegană, o salată cu miez de cicoare, cu morcov și lămâie. Seara la cina putem să comandăm un burger vegan.

Medicii nutriționiști recomandă că într-o farfurie să avem proteine, grăsimi și carbohidrați. O mână de semințe ne oferă grăsimile de care avem nevoie zilnic, iar proteina poate fi vegetală.

Pe acelaşi subiect

Damian Şerban, medic nutriţionist: Dacă reuşim să echilibrăm alimentaţia, putem trece foarte bine peste perioada de post, ba din contră, sa ne simţim chiar mai bine decât în perioadele obişnuite.

Supermarketurile au deja pe stoc brânză din caju, lapte de soia, migdale sau semipreparate făcute din legume, năut sau diferite plante.

Produsele de post pot avea însă şi capcane

Cristina Tanasă, reporter Observator: Pe rafturile magazinelor găsim alimente permise în post, doar că trebuie să fim atenți la etichetă. Aici avem mai multe sortimente de ciocolată. De exemplu, pe această vedem că este cu lapte încă de pe ambalaj. În schimb, aceasta este o ciocolată cu alune, iar specificația apare abia la ingrediente.

Postul sufletesc este la fel de important în aceste zile, spun preoţii. 

Gabriel Cazacu, părinte Mănăstirea Caşin: Este o abținere voită și conștientă, de la anumite tipuri de mâncăruri și băuturi. Mâncăm în această perioadă, dragii mei, numai roadele pământului. Trupul își diminuează aportul de calorii și sufletul crește în trăire, în emoție în spiritualitate

Creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte doar două zile în acest post - pe 25 martie când e Buna Vestire şi în Duminica Floriilor, pe 28 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Postul Paştelui 2024. Idei de reţete pentru mic dejun, prânz şi cină