Antena Meniu Search
x

Video În plină pandemie, zeci de mii de români muncesc câte 2 joburi pentru un trai decent

Pandemia şi sărăcia au lăsat zeci de mii de oameni fără timp liber. Şi asta pentru că, în loc de opt ore, cum ar fi normal, muncesc cel puţin 12. Fără bani să reziste de la un salariu la altul, mulţi s-au trezit în situaţia de a-şi lua joburi part-time. Fie şoferi pe aplicaţiile de ridesharing, fie livratori de mâncare. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 19.10.2021, 20:11

Vezi și

Raluca Turcan: ”Foarte greu, foarte greu. Greu, vă cred … Auziți, dar fiți atent! Cât munciți? Opt ore, nu? Opt ore. Și mai faceți ceva pe lângă? Deci fiți atent! Faceți așa un tur. Part-time-uri sunt? Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile”.

Al doilea job, în timpul liber

La 44 de ani, Răzvan şi-a dat seama că nu mai reuşeşte să se descurce cu un singur venit. Aşa că şi-a rupt din timpul liber şi s-a înscris ca şofer pe o aplicaţie de ride-sharing.

Răzvan, şofer ride sharing: ”Principalul job este în domeniul asigurărilor. Lucrez pentru un broker. 8 ore la serviciu, apoi alte 4-5 ore. Atât, că e greu să poţi lucra mai mult”.

Pe acelaşi subiect

Dacă el face asta deja de doi ani, alţii şi-au luat al doilea loc de muncă după ce i-a lovit pandemia. Andrei era ospătar şi doar servea mâncarea. Acum o şi livrează pe scuter.

Andrei, livrator: ”Iarna trecută am stat prin şomaj, în fine, am trecut peste. Da, din păcate, da, două joburi. Majoritatea, cel puţin în livrări, că sunt 4-5 platforme, fac part-time, după job, în weekend, seara”.

Cele mai căutate domenii pentru un job part-time

Cei mai mulţi îşi caută locuri de muncă pe care să le poată face fără să fie legaţi de un birou.

Ana Vișian, marketing manager platform de recrutare: ”Aici aş menţiona zona de IT, zona de contabilitate, marketing, design, arhitectură, tot ce înseamnă joburi libere, în care poţi lucra de oriunde te-ai afla”.

În funcţie de domeniul de activitate şi de timpul alocat, câştigurile din joburile part-time pot ajunge să şi dubleze salariul de bază. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » În plină pandemie, zeci de mii de români muncesc câte 2 joburi pentru un trai decent