Antena Meniu Search
x

Joburile care sunt la mare căutare pe final de an: Se dau salarii şi de 900 de euro

Sărbătorile de iarnă vin şi cu posibilitatea de a suplimenta veniturile. Potrivit Bestjobs, pentru  joburile de la Târgurile de Crăciun din România  se dau salarii şi de 900 de euro (4500 de lei)

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 12:55

Salarii de 900 de euro. Joburile la mare căutare în perioada sărbatorilor
Salarii de 900 de euro. Joburile la mare căutare în perioada sărbatorilor - Shutterstock

Perioada sărbătorilor de iarnă deschide noi oportunităţi de lucru pentru cei care îşi caută o activitate part-time sau full-time, iar cele mai multe joburi specifice acestui sezon vin din partea organizatorilor de târguri de Crăciun şi a comercianţilor participanţi, care îşi caută personal specializat pentru această perioadă, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare online, relatează Agerpres. 

Joburile care sunt la mare căutare înainte de Crăciun: Salarii între 600 şi 900 de euro

Totodată, transporturile/curieratul şi HoReCa/turismul au deschis noi poziţii temporare, pentru a răspunde corespunzător nevoii în creştere. În acest sens, în Bucureşti, Sibiu, Craiova, Braşov şi Timişoara au apărut pe bestjobs anunţuri pentru vânzători la Târgul de Crăciun, cu oferte salariale cuprinse între 600 şi 900 de euro.

Programul poate fi atât part-time, cât şi full-time, în funcţie de programul târgurilor. Tot pe bestjobs, candidaţii pot găsi şi anunţuri pentru personal la Târgurile de Crăciun din Austria şi Germania, cu oferte salariale de 3.000 şi 3.500 de euro. Totodată, centrele comerciale caută consilieri de vânzări pentru pop-up store-uri (magazine tip insulă) cu produse de Crăciun, cu salarii între 900 şi 1.200 de euro pentru un program full-time, în intervalul 10:00 - 22:00, dar şi animatori pentru petreceri de copii, cu oferte de 500 - 700 de euro.

Pe acelaşi subiect

Salarii între 500 şi 700 euro pe lună pentru consilieri de vânzări

Magazinele care comercializează decoraţiuni de Crăciun caută, de asemenea, consilieri de vânzări, oferind între 500 şi 700 euro pe lună. "Căutările pentru personal în vânzări au crescut foarte mult în această perioadă, întrucât angajatorii se pregătesc pentru volumul specific sărbătorilor începând de la jumătatea lunii noiembrie. În plus, târgurile de Crăciun de la noi din ţară au devenit tot mai populare, atât pentru publicul autohton, cât şi pentru cel internaţional, drept pentru care găsirea şi pregătirea personalului sunt foarte importante. Odată cu apariţia magazinelor fizice dedicate, şi cele online diversifică oferta şi se pregătesc pentru volume mai mari de lucru, atrăgând candidaţi noi. În tandem cu vânzările, cresc şi livrările, iar cererea de curieri este proporţională", se arată într-un comunicat al Bestjobs.

Târgurile de Crăciun din România au devenit tot mai atractive pentru turişti, fiind locul de unde participanţii îşi pot procura cadourile de sezon pentru cei dragi, dar şi unde pot testa preparate locale. Datorită acestei notorietăţi, de la un an la altul, cele mai mari târguri îşi îmbogăţesc oferta pentru participanţi, iar primăriile organizează spectacole şi concerte de sezon. Pregătirea acestor evenimente necesită personal suplimentar şi implică recrutarea de noi angajaţi pe durata lor.

Târgurile din Sibiu şi Craiova sunt deja deschise publicului de pe 17 noiembrie, în timp ce Timişoara, Braşov şi Bucureşti urmează să-şi deschidă porţile după data de 26, respectiv 30 noiembrie. Turiştii şi românii pot vizita aceste târguri până la începutul anului 2024

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Joburile care sunt la mare căutare pe final de an: Se dau salarii şi de 900 de euro