Antena Meniu Search
x

Video Leguma care se "bate" cu carnea la preţul pe kilogram. Vânzătorii au clienţi pe bandă rulantă

Ne aflăm în plin sezon al ghebelor, iar gospodinele au început deja să pregătească conservele pentru iarnă. Vedete în cămară sunt salatele de toamnă preparate după reţete vechi din bătrâni. Anul acesta însă ciupercile sunt puţine şi scumpe. Au ajuns să coste aproape cât un kilogram de carne!

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 09:41

Vezi și

Vedeta conservelor pentru iarnă este salata de ghebe, o delicatesă pregătită după o reţetă veche din bătrâni.

Bucătăreasă: Această reţetă o făcea mama mea acasă când eram copil şi am împrumutat-o şi o duc mai departe pentru că ne place. Se poate folosi şi ca salată şi ca gustare şi ca garnitură.

Gospodina din Sadova deţine o firmă de catering, iar salata din ghebe se află printre preferinţele clienţilor.

Reţeta pentru salata de ghebe este pe cât de gustoasă pe atât de simplă

Bucătăreasă: Avem nevoie de un litru de ulei, 500 ml de oţet, 400 de grame de pastă de tomate, dou kilograme de ceapă, un kilogram de morcov prefiert o conopidă, dou kilograme de gogoşar şi ghebele un kg două.

Din ciuperci, gospodina pregăteşte şi alte bunătăţuri care îi vor umpe cămara.

Bucătăreasă: Se sortează ciupercile. Cele mai mici le folosim la salată, cele mijlocii se pot folosila zacuscă iar cele care sunt mai mari le măcinăm şi punem fie la congelat fie la borcan pentru perioada de post.

Pe lângă faptul că sunt greu de cules, anul acesta ghebele sunt şi foarte puţine.

Vânzătoare: A fost secetă, n-a plouat. Dacă dă Dumnezeu ploaie, or să fie. O să fie şi mai ieftine. Acum sunt mai scumpe un pic pentru că nu sunt şi e drum până la munte, cheltuim şi noi motorină şi na.

Anul acesta un kilogram de ghebe costă aproape cât un kilogram de carne. Chiar şi aşa, vânzătorii nu duc lipsă de clienţi. Ghebele sunt unele dintre cele mai sănătoase ciuperci. Conţin vitamine, minerale şi nutrienţi benefici pentru organism. De asemenea, pot înlocui cu brio carnea în perioada de post.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Leguma care se "bate" cu carnea la preţul pe kilogram. Vânzătorii au clienţi pe bandă rulantă