Limbile rare atrag salarii pe măsură. Ofertele încep de la 1.000 de euro
Araba şi rusa sunt limbi la fel de căutate cum erau pe vremuri engleza şi franceza. Românii care vor să aibă un job foarte bine plătit trebuie să se orienteze spre limbi "mai rare". Companiile multinaţionale sau call center-urile plătesc bani buni tinerilor vorbitori ai mai multor limbi.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Araba şi rusa sunt limbi la fel de căutate cum erau pe vremuri engleza şi franceza. Românii care vor să aibă un job foarte bine plătit trebuie să se orienteze spre limbi "mai rare". Companiile multinaţionale sau call center-urile plătesc bani buni tinerilor vorbitori ai mai multor limbi. Salariul începe de la 1000 de euro şi creşte în funcţie de celelalte specializări ale angajatului.
Flavian este specialist IT şi de 2 ani şi jumătate lucrează într-o multinaţională cu 2.500 de angajaţi. A terminat Literele, secţia Italiană-Franceză. Vorbeşte fluent şi olandeză, limbă pe care a învăţat-o în timpul celor 10 luni cât a locuit în Olanda. De trei luni studiază şi rusa.
Însă olandeza l-a ajutat să-şi găsească actualul job.
În firmele mari, procesul de recrutare include şi un test de limbă.
În ultimii ani, tot mai mulţi medici merg la cursuri de limbi străine. Se pregătesc pentru a pleca în străinătate.
Specialiştii spun că o limbă străină se învaţă în aproximativ 100 de ore de studiu. Timpul de învăţare creşte dacă limba este mai "rară" şi are alt alfabet decât cel latin. Un modul de 32 de ore poate costa şi 600 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰