Antena Meniu Search
x

Video Locul din România unde lumea-şi plăteşte taxele la bar sau magazin. "De ce să mă duc la Primărie când pot să vin aici?"

Aproape că plătesc taxele de plăcere. Într-o comună din Gorj, nu mai merg oamenii la primărie pentru dările anuale, ci vine agentul fiscal la ei. Fie că le bate la poartă, fie că se adună la un fost magazin, metoda are un succes răsunător: în primele două luni din an, aproape toţi sătenii au ajuns cu plata la zi. 

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 09:26

Vezi și

Când vine vorba de plata dărilor, viaţa bate filmul. Autorităţile locale dintr-un sat din Gorj au găsit soluţia perfectă: nu mai vin oamenii la primărie, ci, oriunde merg prin sat, oamenii dau de agentul fiscal. "Eu în fiecare an aici am plătit. De ce să mă duc 7-9 km la Primărie când pot să vin aici?", spune un localnic.

Taxe plătite la barul sau magazinul din sat

Într-un fost magazin, la cineva acasă, sătenii au marea întâlnire cu perceptorul. "Am încercat cât de cât să amenajez locul aici. Aşa sunt condiţiile la ţară", mărturiseşte Valeriu Popescu, localnic.

"E foarte bine! Cum să nu fie? Pentru că asta-i situaţia, nu te mai deranjezi să te duci la Primărie", crede altcineva. "Noi tinerii ăştia ne mai ducem, dar bătrânilor le uşurează munca asta, de a se duce ba pe picioare, ba cu ocazie, cu microbuz", adaugă un alt localnic.

Pe acelaşi subiect

Taxele pot fi plătite și online, prin ghiseul.ro. Dar cei mai mulți localnici n-au nici internet, nici conturi bancare. Agentul fiscal a strâns 30.000 de lei în cinci zile de când merge pe teren. "Am fost în cinci sate până acum, ăsta e al şaselea. Este foarte bine, lumea e mulţumită. Cu internetul, să plătească online, e greu pentru ei", spune Cosmin Coroboianu, agent fiscal.

Offline, succesul e garantat: în primele două luni din an, autorităţile au reuşit să încaseze datoriile de la aproape toată lumea. "Având în vedere că undeva la 60-70% din locuitorii comunei Dăneşti sunt persoane vârstnice, majoritatea pensionari, noi încă din anul 2020 venim în sprijinul acestora şi strângem taxele şi impozitelel la ei în sat", a declarat Mădălin Paliță, primar Dănești. 

Cine achită taxele până la finalul luni martie are parte și de o reducere de 10%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Locul din România unde lumea-şi plăteşte taxele la bar sau magazin. "De ce să mă duc la Primărie când pot să vin aici?"