Antena Meniu Search
x

Știi să alegi măsuța de cafea potrivită pentru colțarul tău? Iată 5 sfaturi practice

Dacă în fața unei canapele tradiționale sau a unui loveseat poți așeza aproape orice fel de măsuță de cafea, atâta vreme cât aceasta se armonizează cu stilul în care este amenajată încăperea, nu la fel de simplu este să găsești una compatibilă cu un colțar.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 15:40

- vivre.ro

Dacă în fața unei canapele tradiționale sau a unui loveseat poți așeza aproape orice fel de măsuță de cafea, atâta vreme cât aceasta se armonizează cu stilul în care este amenajată încăperea, nu la fel de simplu este să găsești una compatibilă cu un colțar. Cu siguranță ai sesizat și tu efectul discordant pe care îl are, de exemplu, o măsuță pătrată plasată în fața unui colțar în formă de L. O astfel de configurație pare lipsită de echilibru și sugerează o discrepanță puternică între cele două obiecte de mobilier, chiar dacă designul lor aparține, în esență, aceluiași stil decorativ.

De aceea, ți-am pregătit în acest articol cinci sfaturi practice care te vor ajuta să găsești măsuța de cafea adecvată colțarului din living, indiferent că este vorba despre un model clasic în formă de L, de unul pătrat sau de unul curbat.

Nu așeza o măsuță dreptunghiulară în fața unui colțar pătrat

Colțarul pătrat poate avea cotiere la capătul fiecăreia dintre cele două laturi egale, sau numai la una dintre ele. O variație a acestui tip de colțar este cea cu trei laturi egale și două unghiuri drepte. În oricare dintre variante, atâta vreme cât avem un design în care laturile sunt de aceeași dimensiune, măsuța de cafea adecvată trebuie să aibă forma pătrată sau circulară. Un design dreptunghiular ori nu va încăpea în spațiul disponibil, ori nu va fi accesibil la fel de ușor din toate pozițiile.

Nu așeza o măsuță pătrată în fața unui colțar în formă de L

Colțarul în formă de L, cel cu o latură mai lungă, lipsită de cotieră, este modelul cel mai popular al acestui tip de mobilier. Pentru a oferi acces facil la măsuța de cafea tuturor persoanelor așezate, va trebui să alegi una a cărei lungime să poată fi dispusă paralel cu latura mai lungă a colțarului. Modelele dreptunghiulare și cele ovale sunt cele mai potrivite, dar cele pătrate sau rotunde trebuie evitate.

Așază o măsuță rotundă în fața unui colțar curbat

Forma semicirculară a unui colțar curbat va contrasta prea tare cu o măsuță tradițională de cafea, de formă dreptunghiulară, deși una ovală s-ar potrivi mai bine. Totuși, o măsuță rotundă sau chiar un otoman rotund vor completa armonios zona de socializare a unui living în care colțarul curbat joacă rolul principal.

Măsuța de cafea nu trebuie să depășească lungimea colțarului

Va trebui să ții cont de dimensiunile colțarului atunci când achiziționezi măsuța de cafea, pentru că, dacă aceasta este prea lungă, echilibrul întregului decor va avea de suferit. În același timp, ai grijă să nu cazi în extrema cealaltă și să optezi pentru o măsuță prea mică, la care se ajunge prea greu.

Asigură accesul facil la măsuța de cafea din orice poziție

Între fiecare latură a colțarului și măsuța de cafea, indiferent de forma acesteia, ar trebui să existe o distanță de aproximativ 35-45 cm. Adaugă această distanță la diametrul sau lungimea măsuței de cafea ca să vezi dacă nu cumva depășește brațul colțarului (ideal ar fi ca acest lucru să nu se întâmple).

Sperăm că-ți vor fi de folos sfaturile noastre, iar dacă tocmai te afli în plin proces de amenajare a livingului, trebuie să-ți mai spunem că găsești colțare unice pe Vivre.ro. Tot de acolo poți alege și măsuța de cafea care va completa perfect un decor echilibrat și confortabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Știi să alegi măsuța de cafea potrivită pentru colțarul tău? Iată 5 sfaturi practice