Ministrul de Finanțe anunță impozitarea profitului multinaționalelor: "O măsură justă și necesară, atât economic, cât și social"
Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că pregătește impozitarea cu 15% a profitului multinaționalelor din România. Măsura ar putea fi implementată din 2023, a spus Câciu.

Adrian Câciu a făcut anunțul marți seara, după ce a participat la ședința Consiliului de Afaceri Economice și Financiare.
"Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregătește transpunerea rapidă a reguilor stabilite de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023", a anunțat ministrul de Finanțe, pe Facebook.
- Companiile multinaţionale vor fi taxate suplimentar. Care sunt noile reguli pentru organizaţii
- Impozitul minim global de 15% pe profitul multinaţionalelor: Irlanda și Ungaria sunt de acord
- Cum vrea Guvernul să facă rost de bani pentru majorarea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor. Taxa de...
- Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 3 aprilie 2025. Au crescut cu 4 bani pe litru
- Bursa de la Bucureşti a început în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după anunţul lui Donald Trump
La Bruxelles, Adrian Câciu a vorbit cu comisarul european pentru economie despre măsurile pe care le pregătește Guvernul Ciucă.
"Mai ales în contextul actualei crize energetice, suntem datori să ne asigurăm că marile corporații care activează pe piața locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România. De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, domnul Paulo Gentiloni că această țintă vine în continuarea unei alte priorități a Guvernului, aceea de a micșora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA și de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritatile de investiții ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanțate în mod structural", a explicat ministrul Câciu.
Aceste măsuri sunt juste și necesare atât economic, cât și social, este concluzia ministrului de Finanțe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰