Antena Meniu Search
x
LIVE

Ministrul Florin Cîțu: "Nu vom creşte taxele. HoReCa, scutit aproape tot anul de impozitul specific"

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat luni că taxele nu vor creşte şi a acuzat că este vorba de o manipulare marca PSD. El a precizat că Guvernul din care face parte a eliminat taxe şi a dat ca exemplu supra-acciza la carburant şi supra-impozitarea contractelor part-time.

De Iulia Iancu la 09.11.2020, 11:56
Ministrul Finanțelor, fotografiat în timpul unei ședințe de Guvern
Ministrul Finanțelor, fotografiat în timpul unei ședințe de Guvern - Facebook
  • Ministrul Finanțelor anunță că Guvernul nu va majora taxele.
  • Florin Cîțu a declarat și că salariile demnitarilor ar putea rămâne plafonate și anul viitor.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

“Am eliminat taxa anul acesta şi de fiecare dată voi spune, am eliminat supra-acciza la carburant, am eliminat supra-impozitarea contractelor part-time, am eliminat Ordonanţa114 şi am încasat mai mult decât încasa PSD-ul cu toate aceste taxe într-o perioadă de creştere economică. Nu avem nevoie să creştem taxele şi nu vom creşte taxele. Este o manipulare ordinară, dar suntem obişnuiţi cu manipulări din partea PSD”, a explicat ministrul Finanţelor. 

El a fost mai întrebat şi când va fi prezentat bugetul pentru 2021. 

“În ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor, este la Ministerul de Finanţe şi aici respectăm legislaţia în vigoare. Ministerul de Finanţe va prezenta bugetul şi acela va fi 15 zile după învestirea noului Guvern. Asta nu înseamnă că eu nu am o viziune asupra bugetului pentru anul viitor. Asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi şi că programul de guvernare al PNL nu va prezenta viziunea noastră pentru anul viitor în ceea ce priveşte bugetul, dar oficial nu avem cum să venim să dăm în transparenţă un buget pentru că legea ne spune că trebuie să vină la 15 zile după învestirea noului Guvern”, a explicat Florin Cîţu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrebat dacă ia în calcul plafonarea salariilor demnitarilor, ministrul Finanţelor a răspuns: “Ele au fost plafonate anul acesta, nu văd de ce n-ar trebui să fie plafonate şi anul viitor”, scrie News.ro.

De asemenea, în cadrul conferinţei s-a făcut referire la o nouă schemă de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa prezentată duminică seara de premierul Ludovic Orban.

"Schema de ajutor înţeleg că este în acest moment la Ministerul Economiei pentru HoReCa. Ne vom uita la ea, dar ştiţi foarte bine că schemele de ajutor trebuie să fie aprobate de Comisia Europenă ca orice altă schemă pe care am făcut-o până acum. O să vedem cum arată şi apoi ne vom uita la ea", a afirmat Florin Cîţu. Acesta a subliniat că măsurile luate în această perioadă au vizat și HoReCa, domeniul care a "fost scutit aproape tot anul de impozitul specific".

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Ministrul Florin Cîțu: "Nu vom creşte taxele. HoReCa, scutit aproape tot anul de impozitul specific"