Munca remote: Raluca şi-a mutat "biroul" pe o plajă din Bali și lucrează de la distanță în România
Există şi angajaţi fericiţi. Sunt cei care aleg să lucreze de la distanţă, departe de stresul şi de monotonia unui loc de muncă obişnuit. Îşi mută biroul de acasă, în cafenea, sau chiar pe o plajă exotică.
Există şi angajaţi fericiţi. Sunt cei care aleg să lucreze de la distanţă, departe de stresul şi de monotonia unui loc de muncă obişnuit. Îşi mută biroul de acasă, în cafenea, sau chiar pe o plajă exotică. Şi câştigă bani, în tot acest timp. Eficienţa acestor angajaţi a fost confirmată şi de studii.
Raluca Rogoz a ales să lucreze la distanţă. În cazul ei, întâlnirile se ţin prin apeluri video, iar comunicarea se poartă pe reţelele de socializare.
Anul trecut, ea a mai încercat o metodă de lucru.
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
- Preţul unui bitcoin astăzi, miercuri 2 aprilie 2025
- Curs BNR, 2 aprilie 2025. Leul românesc pierde teren important în raport cu lira sterlină
Bali, Malaezia, Thailanda, Sri Lanka şi Portugalia. Sunt ţările prin care Raluca şi-a mutat, timp de un an de zile, biroul. Îmbinând utilul cu plăcutul, a ajuns să câştige în jur de 2000 de euro lunar.
La fel ca ea, alţi tineri caută plăcerea în muncă. Conform unui studiu realizat de o companie de consultanţă fiscală, ca să fie fericiţi la serviciu, cei din generaţia "milenialilor" vor flexibilitate, stabilitate, dar şi colaborări. Pentru că se plictisesc repede, este foarte important să aibă libertatea să îşi aleagă spaţiul din care lucrează. La asta s-a gândit şi David. Un olandez care a ajuns în România în luna aprilie. Iniţial a vrut să recruteze români, acum lucrează de aici.
8 din 10 români ar prefera să lucreze de acasă. Motivele pentru care ar face o astfel de schimbare sunt: o gestionare mai bună a timpului, creşterea gradului de confort personal, scăderea nivelului de stres, dar şi creşterea productivităţii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰