Antena Meniu Search
x

Video Noaptea dintre ani, petrecută printre palmieri. Românii au ales vacanțe în Zanzibar sau Maldive, la sfârșit de an

Au fost destui care au fugit de aglomeraţia de pe drumul naţional cât mai departe. Unii chiar la mii de kilometri distanţă de Valea Prahovei. Au vrut să petreacă trecerea dintre ani ani la mare, la soare şi nici măcar pandemia nu a reuşit să îi oprească. Pentru o vacanţă în Tenerife, Zanzibar sau Maldive s-a plătit de la 500 la 3.500 de euro.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 26.12.2020, 21:34

Vezi și
  • O vacanţă în Tenerife, Zanzibar sau Maldive costă de la 500 la 3.500 de euro
  • Turcia a impus restricții turiștilor

Pentru prima dată în ultimele 8 luni, aeroportul Henri Coandă a fost plin de oameni. Mulţi români care nu au călătorit deloc în străinătate în această perioadă nu s-au mai putut abţine. Au calculat bine riscurile călătoriei şi le-au pus în balanţă cu soarle şi plaja. Apoi au cumpărat 

vacanțe în țări unde temperaturile sunt mai prietenoase. 

Au contat foarte mult și ofertele de nerezistat ale companiilor aeriene, dornice să își recupereze pierderile din acest an. 

Dubai a fost una dintre cele mai căutate destinații. Aici, un sejur de 7 nopți a costat o mie de euro. Urmează Maldive și Zanzibar, unde pachetele au fost vândute, în medie, cu 1.500 de euro pentru persoană. Şi Mexicul a fost printre destinaţiile pentru vacanța de sfârşit de an. Aici, prețurile sunt însă mai mari. Un sejur de o săptămână costă peste 3.500 de euro.

Turcia înăspreşte restricţiile pentru români

O altă destinaţie preferată de români înăsprește însă restricțiile. Turcia, țară aflată pe lista galbenă a anunțat că începând cu 28 decembrie o să ceară test PCR negativ în aeroporturi, iar începând cu 30 decembrie, acesta o să fie obligatoriu și la granița terestră.

„Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, sunt copiii minori, cu vârsta sub 6 ani”, anunţă MAE.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Noaptea dintre ani, petrecută printre palmieri. Românii au ales vacanțe în Zanzibar sau Maldive, la sfârșit de an