Antena Meniu Search
x

Video O companie din România cu 11.000 de salariaţi va rămâne în 7 ani cu doar 2.600 de angajaţi. Restructurare în energie

Cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune va închide mai multe grupuri energetice și cariere miniere. Asta va duce şi la o reducere de personal. Iată ce înseamnă această restructurare și ce se va întâmpla cu salariații, potrivit documentelor prezentate de companie.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.05.2023, 08:40

Vezi și

"Pe scurt, restructurarea înseamnă închiderea treptată a capacităților pe bază de cărbune și înlocuirea acestuia cu energie mai puțin poluantă: opt parcuri fotovoltaice și două centrale pe gaz. În total, investiții de 1,5 miliarde de euro", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Mineritul, pe drumul închiderii

"Din acest an se vor opri două grupuri energetice de la Termocentralele Rovinari și Turceni. Cel puțin pe hârtie, România și-a asumat că 2032 va însemna sfârșitul mineritului. Așa că până atunci se vor închide toate cele zece cariere de cărbune din Gorj și Mehedinți, pe care le deține Complexul Energetic Oltenia", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

În 7 ani, CE Oltenia pierde 9.000 de angajați

"Ce se va întâmpla cu salariații? Mulți vor ieși la pensie până atunci pentru că deja vorbim acum de o vârstă medie de peste 48 de ani a salariaților din producție, alții vor pleca acasă cu plăți compensatorii ori vor fi transferați către alte sectoare. Și dacă acum compania numără circa 11.000 de salariați, în 2030, vor mai rămâne doar 2.600", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » O companie din România cu 11.000 de salariaţi va rămâne în 7 ani cu doar 2.600 de angajaţi. Restructurare în energie