Antena Meniu Search
x

Video O fabrică importantă din România, controlată de austrieci, amendată cu 50.000 de lei. Neregulile descoperite

Firmele austriece au intrat sub lupa autorităţilor de la noi. Fabrica de zahăr Agrana a fost controlată de inspectorii ANPC, după ce, spun ei, au avut suspiciunea că toţi clienţii care cumpără produsele fabricate în Buzău ar fi înşelaţi prin etichetele neconforme.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 13.12.2022, 19:50

Vezi și

"Inspectorii ANPC spun că informațiile de pe ambalaje induceau în eroare consumatorii. Mai exact, exista inscripționată mențiunea: Origine din Uniunea Europeană și din afara Uniunii Europene. Acest lucru este interzis de lege, pentru că atunci când cumpărăm un produs trebuie să știm exact de unde provine acesta", spune Mădălina Chiţac, reporter Observator.

Amendă de 50.000 de lei de la ANPC

"Fabrica de zahăr de la Buzău producea zahăr din trestie pe care o importa din diverse ţări- din Brazilia, spre exemplu -, dar producea şi zahăr din sfeclă românească. Ambele tipuri de zahăr erau vândute sub acelaşi brand şi ambalate la fel. Aşa că ANPC a decis să sancţioneze compania cu 50.000 de lei şi a dispus încetarea practicilor comerciale incorecte. Grupul austriac Agrana este prezent la noi în ţară tocmai din 1998, atunci când a cumpărat trei fabrici de zahăr. În prezent, deţine două fabrici, una la Roman şi una în Buzău. De altfel, este cel mai mare producător de zahăr nu doar din România, ci şi din Europa de Est", adaugă Mădălina Chiţac, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » O fabrică importantă din România, controlată de austrieci, amendată cu 50.000 de lei. Neregulile descoperite