Antena Meniu Search
x

O nouă linie telefonică pentru românii afectați de criza de la Blue Air. Se poate solicita sprijin în vederea repatrierii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri că pune la dispoziția românilor blocați în străinătate ca urmare a suspendării zborurilor companiei Blue Air o linie telefonică suplimentară.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 18:23

avion Blue Air
O nouă linie telefonică pentru românii afectați de criza de la Blue Air. Se poate solicita sprijin în vederea repatrierii - Shutterstock (arhivă)

Potrivit unui comunicat al MAE, este vorba de numărul 004 021 4311869 la care românii își pot anunța situația și pot solicita sprijin în vederea repatrierii.

Acest număr se adaugă contactelor anunțate marți: numărul 004 0751084537 și adresa de email [email protected].

Românii afectați de anularea zborurilor Blue Air pot contacta misiunile diplomatice din țările în care se află

De asemenea, cetățenii români pot contacta direct cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular, inclusiv apelând numărul de telefon pentru urgențe consulare.

Pe acelaşi subiect

MAE recomandă ca, în cazul grupurilor de turiști, o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air, transmite Mediafax.

Conturile Blue Air, deblocate de stat. Compania a cerut eșalonarea datoriilor

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, miercuri, că a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air. Compania a cerut eșalonarea datoriilor. Peste 10.000 de oameni sunt afectaţi de criza Blue Air, după ce operatorul şi-a anulat toate zborurile până pe 12 septembrie.

Guvernul a înfiinţat o celulă de criză şi le-a promis miilor de români blocaţi pe aeroporturile din Europa că vor fi preluaţi de aeronave TAROM pentru a se întoarce acasă. Ryan Air şi Wizz Air oferă şi ele bilete la preţ redus pentru pasagerii Blue Air afectaţi de anularea curselor.

Între timp

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » O nouă linie telefonică pentru românii afectați de criza de la Blue Air. Se poate solicita sprijin în vederea repatrierii