A ajuns UE să ne avertizeze: ”români, mai ușor cu grăsimile!” Sunt NOCIVE!
Uniunea Europeană ne cere să fim mai sănătoși! Mâncăm zilnic margarină, brânză topită, biscuiți și produse din patiserie. Toate conțin grăsimi hidrogenate sau, mai bine zis, grăsimi rele pentru organism, care duc la boli de inimă, diabet și obezitate.
Uniunea Europeană ne cere să fim mai sănătoși! Mâncăm zilnic margarină, brânză topită, biscuiți și produse din patiserie. Toate conțin grăsimi hidrogenate sau, mai bine zis, grăsimi rele pentru organism, care duc la boli de inimă, diabet și obezitate.
Parlamentul European şi Organizația Mondială a Sănătății ne recomandă un procent de maximum 1 la sută al acestora. Cei mai mulți români, însă, nu știu mai nimic despre ele.
Grăsimile trans sau cele mai rele substanţe din alimente. Sunt, în realitate, uleiuri vegetale care suferă un proces de hidrogenare și devin o masă semi-lichidă sau solidă. Și care sunt nocive pentru organismul uman.
Le găsim în produsele pe care le consumăm zilnic. Cei mai mulţi, însă, nu sunt atenţi la etichetă când merg la cumpărături.
- Polițele RCA au crescut cu 12% față de anul trecut, în ciuda plafonării. Numărul mare de accidente, una dintre...
- ANAF promite controale la locuinţele închiriate pe Airbnb şi Booking. Iancu Guda: "Statul ar trebui...
- Programul "Tânărul Fermier": Mai mulţi antreprenori din agricultură au rămas fără utilaje, deși au plătit cu...
- De ce s-a prăbuşit de fapt preţul petrolului. A ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani
- Veniturile Rusiei din petrol şi gaze au scăzut cu 17% în martie, faţă de 2024
Un avertisment a venit de la Parlamentul European. Şi ne recomandă urgent să reducem consumul acestora!
Ne-am plimbat şi noi prin magazin şi am ales câte ceva pentru o gustare. Am cumpărat brânză topită, cornuri, biscuiţi şi napolitane. Toate, însă, conţin grăsimi trans. Iar scopul acestora este, de cele mai multe ori, de a le prelungi valabilitatea produselor.
În Europa, 50 de mii de oameni mor anual din cauza unor boli asociate grăsimilor trans.
Danemarca a limitat încă din 2003 procentul de grăsimi trans la 1% şi efectele se văd. A scăzut numărul cardiacilor şi obezilor.
La fel s-a întâmplat și în SUA, unde mortalitatea a scăzut cu peste 6%. Aşadar, avem alternative la alimentele nesănătoase:
Soluţia ar fi sa încercăm sa nu mai consumam patiserie din comert, sa facem in casa aceste produse.
O reducere la 1% sau chiar o interzicere totală a grăsimilor trans la nivel internațional ar putea fi un beneficiu pentru toată populația, spun specialiştii, de la copiii de grădiniță și până la vârstnici.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰