Antena Meniu Search
x

(P) Cum le schimbă viața cursanților mentoratul WellCode? Recenzii: ”M-a ajutat să înțeleg că disciplina nu înseamnă doar cât lucrez!”

Schimbările din planul profesional au implicații majore și influențează și calitatea vieții personale. Acest lucru a fost resimțit și de foștii sau actualii cursanți WellCode, care au fost surprinși de modul în care mentoratul gândit de Petru Trîmbițaș și-a pus amprenta asupra stilului lor de viață.

În testimonialele postate pe paginile WellCode Recenzii sau WellCode Pareri de actualii sau foștii cursanți WellCode, majoritatea vorbesc de abilități conexe dezvoltate pe parcursul programului de mentorat în IT, care le sunt utile nu doar în evoluția pe platformă sau în dezvoltarea unei cariere în programare, ci și în viața de zi cu zi.

Iată câteva dintre abilitățile dezvoltate de cursanții WellCode, care le-au schimbat viața:

1. Organizare - este una dintre schimbările majore pe care cursanții mentoratului WellCode o resimt la nivel personal odată cu intrarea în program;

Tot programul acesta de mentorat m-a învățat să îmi gestionez timpul. În primul rând, să repar niște greșeli pe care le făceam înainte. Nu acordam importanță orelor de somn. Nu acordam importanță unui program bine stabilit. Să ai un jurnal, să realizezi ce ai făcut, în ce punct ai ajuns, cât ai evoluat și ce poți să îmbunătățești. Să setez niște targeturi ca să-mi dau seama unde vreau să ajung și ce trebuie să fac ca să ajung acolo”, a povestit Andrei pe pagina WellCode Recenzii, subliniind importanța stabilirii unui obiectiv și a unui stil de viață sănătos.

Pe lângă cunoștintele tehnice, WellCode mi-a oferit și o disciplină care mi-a îmbunătățit ritmul de evoluție foarte mult. WellCode m-a ajutat să înțeleg că disciplina nu înseamnă doar cât lucrez, ci și alte elemente componente ale programului meu, cum ar fi: somnul, alimentația, sportul. Toate sunt esențiale dacă vreau să fac performanță!”, a mărturisit și David.

2. Motivare - majoritatea celor care au intrat în mentoratul WellCode au mărturisit că una dintre abilitățile pe care și le-au dezvoltat odată cu evoluția în program a fost aceea de a se menține motivați.

Practic, în acest program, începi de la 0 până la etapele de simulări de interviu. Faptul că știi că ai pe cineva cu tine până în momentul în care te angajezi, practic până în momentul în care cineva vine și-ti spune «Da, te vreau în echipa mea.» - mentorii de la WellCode sunt cu tine să te îndrume către acest punct. Toata comunicarea a fost excelentă”, a povestit Traian, un alt cursant WellCode, în cadrul testimonialului său de pe pagina WellCode Recenzii.

3. Ambiție - este motorul evoluției de pe platforma WellCode. Ambiția de a rezolva problema, ambiția de a găsi soluția, de a scrie codul corect, de a finaliza programul, de a te angaja ca programator. Fără ambiția de a-ți atinge obiectivele mai mari sau mai mici, cursanții au descoperit că nu ar reuși să se mențină motivați și să-și îndeplinească visul de a lucra în domeniul IT;

La începutul mentoratului, eram super motivată. Era un domeniu nou pentru mine, așa că eram super entuziasmată. Totul mergea bine. Totul a mers exact cum am descris până la prima problemă, care m-a dat peste cap puțin. Nu reuseam să o rezolv, nu înțelegeam de ce nu reșusesc să o rezolv. Nu mai eram motivată să continui. Lăsam exercițiul, plecam, mă apucam din nou peste câteva zile iar de el și vedeam că nu-mi iese din nou, iar îl lăsam. La un moment dat, mi-am dat seama că timpul trece și în acest ritm eu nu evoluez în platformă și, automat, apar alte frustrări de care nu aveam nevoie. Se pare, însă, că aceasta motivație a rămas și îmi este bine. Este foarte bună expresia «repetiția este mama învățăturii». Vă doresc să fiți motivați, focusați, să nu vă dați bătuți și să vă bucurați de acest drum. Chiar este interesant și foarte plăcut!”, și-a încheiat Andreea testimonialul.

4. Perseverența - este o altă valoare dezvoltată de cursanții înscrii în programul fondat de Petru Trimbitas, în urma stagiilor de practică efectuate la Facebook și Google, în SUA.

În cadrul programului, am descoperit cât de importante sunt odihna, organizarea, determinarea și ce este perseverența cu adevărat. Am întâmpinat probleme pe care nu știam să le rezolv, iar primul meu instinct a fost să renunț. Au fost momente în care chiar am amânat rezolvarea unei probleme căreia nu-i dădeam de cap. În acest moment, am conștientizat cât de mult a contat sprijinul mentorilor pentru că, amânând, o să riști să-ți faci un obicei din asta”, a spus Albert în cadrul sesiunii personale de WellCode Recenzii.

5. Învățare constantă și continuă – garantează o evoluție rapidă în cadrul platformei, dar și în viață. Cursanții au aflat că a învăța constant înseamnă evoluție, atât pe plan profesional, cât și personal. A fi deschis către nou și informație îți garantează un start bun și consolidarea unei cariere de succes.

Lucrez pe platformă 4 h/ zi, 5 zile/ săptămână. Am încercat să lucrez și 6-8 h/ zi, dar nu a funcționat. Algoritmica m-a ajutat să evoluez și să mă angajez. Astfel, am învățat modul de structurare a unui task, a unei probleme, felul în care stai să o despici în patru. La momentul angajarii, știam decent C++ și niște Java Script. Nu am folosit nicio resursă adițională, de tipul meditații/ tutoriale. M-am angajat la 8-10 săptămâni după ce am intrat în programul de mentorat WellCode”, a povestit și Călin.

6. Concentrare – o abilitate fără de care dezvoltarea gândirii logice nu ar fi posibilă. Concentrarea și atenția la detalii, concentrarea la cerința problemei și înțelegerea acesteia sunt abilități folositoare și în viața de zi cu zi. Astfel, cursanții WellCode au descoperit că creșterea nivelului de concentrare i-a ajutat nu doar să evolueze pe platformă, ci le-a îmbunătățit și performantele profesionale;

Cursul este foarte fain, chiar te face să stai ore în șir și să-ți pui mintea la contribuție. Și îți dezvoltă și gândirea logică foarte mult”, este un alt mesaj scris de unul dintre cursanti pe pagina WellCode Recenzii.

Dacă și tu îți dorești o schimbare în viața ta profesională și construirea unei cariere în IT, atunci nu mai ezita. Intră pe site, programează o ședință de consultanță cu mentorii WellCode și fă primul pas spre viața pe care ți-o dorești.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » (P) Cum le schimbă viața cursanților mentoratul WellCode? Recenzii: ”M-a ajutat să înțeleg că disciplina nu înseamnă doar cât lucrez!”