Antena Meniu Search
x

(P) Frigiderul profesional, „cel mai bun prieten“ al alimentelor perisabile, mai ales pe perioada verii!

Înainte de a fi preparate și de a ajunge pe mesele consumatorilor, este esențial ca alimentele să beneficieze de cele mai bune condiții de păstrare. Fiecare patron sau administrator al unui restaurant cunoaște această realitate și, în consecință, investește în cele mai performante modele de frigider profesional.

Un astfel de echipament reprezintă o garanție a faptului că maeștrii bucătari vor avea la îndemână ingrediente aflate într-o stare perfectă, pentru a cuceri oaspeții cu gustul deosebit al mâncărurilor. De asemenea, ajută la reducerea risipei, datorită faptului că nu va exista nici măcar un singur produs care să se altereze și să fie aruncat înainte de data expirării.

Trebuie știut că, în funcție de temperaturile pe care le generează, există două tipuri de dulapuri frigorifice: de refrigerare sau de congelare. Iată care sunt produsele de top din fiecare categorie!

Modele de frigider profesional pentru refrigerarea alimentelor

Laptele și produsele lactate precum iaurtul sau smântâna, conservele de carne, unele produse de patiserie, precum și supele sau sosurile proaspete se păstrează cel mai bine la temperaturi de refrigerare, cuprinse de regulă între 0 și 4 grade Celsius. La astfel de valori, sunt încetinite în mod semnificativ procesele enzimatice și dezvoltarea microorganismelor, astfel încât alimentele beneficiază de condiții ideale de conservare.

Una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face într-un astfel de echipament este reprezentată de un dulap de refrigerare cu o ușă și capacitatea de 700 de litri, produs de reputata firmă germană Virtus Group GmbH. Are interiorul și exteriorul din inox, colțurile rotunjite și este prevăzut cu picioare reglabile. Are un sistem de dezghețare și evaporare a condensului automat și funcționează în condiții optime la temperaturi ambientale de cel mult 43 de grade Celsius. Greutatea netă este de 138 de kilograme, lungimea de 700 de milimetri, lățimea de 810 milimetri și înălțimea de 2 050 de milimetri.

În magazinul online Fresco.ro găsiți zeci de alte modele de frigider profesional care generează temperaturi de refrigerare, prevăzute cu una până la trei uși și capacități cuprinse între 38 și 1 430 de litri, în funcție de necesitățile fiecărei unități de alimentație publică.

Modele de frigider profesional pentru congelarea alimentelor

Carnea și preparatele pe bază de carne, precum și pachetele cu legume și diferite semipreparate trebuie păstrate la temperaturi de congelare, cuprinse de regulă între minus 18 și minus 35 de grade Celsius. Procesul cunoscut sub acest nume duce la crearea unui mediu în care apa din alimente devine solidă și, în acest fel, sunt stopate în totalitate procesele chimice provocate de microbi și enzime.

Unul dintre cele mai apreciate produse de acest tip, oferit de asemenea de compania germană Virtus Group GmbH, este un frigider profesional cu capacitatea de 590 de litri și cu temperatura de lucru cuprinsa intre minus 18 si minus 22 de grade Celsius. Are greutatea netă de 94 de kilograme, lungimea de 780 de milimetri, lățimea de 720 de milimetri și înălțimea de 1 885 de milimetri. Este ventilat, prevăzut cu comandă electronică și dezghețare și evaporare automate.

Alegeți un frigider profesional potrivit pentru unitatea de alimentație publică pe care o dețineți sau o administrați și nu veți mai avea probleme cu păstrarea alimentelor!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » (P) Frigiderul profesional, „cel mai bun prieten“ al alimentelor perisabile, mai ales pe perioada verii!