Antena Meniu Search
x

Video Parlamentarii răspund la intrebarea "Ce ai cumpăra cu un leu?". Cu atât a crescut salariul mediu în ultimele luni în Romania

Un leu în plus la salariul mediu şi 11 lei la pensie. Sunt creşterile veniturilor românilor din ultimele luni. Ce-i drept, cifrele reprezintă nişte medii la nivelul întregii ţări pentru că, în realitate, sunt oameni care n-au primit nici măcar aceşti bani. Şi chiar dacă i-ar fi luat, tot nu i-ar fi ajutat la ceva. Scumpirile sunt de câteva ori mai mari în comparaţie cu aceste aşa-zise majorări.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 14.09.2021, 20:14

Vezi și

Reporter: Am un singur leu la dispoziţie. Ce aş putea cumpăra de el?

Comerciant: O legătură de verdeaţă sau patru castraveţi. O roşie costă 1 leu şi 30 de bani. 

1 leu. E suma "record" cu care a crescut salariul mediu pe economie din România de la o lună la altă.

Femeie: Nici nu e de comentat, mi-e ruşine. Pur și simplu.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Cu un leu să trăiască și domul Ciţu și domnul Iohannis. Dacă nici o pâine nu poți să iei, de medicamente și de restul,combustibil la mășină, asigurare. Nu mai contează.

Adrian Câciu, economist: Statistic stăm bine. Am câștigat un leu, dar pe partea celaltă, la facturi, pierdem 6,7 lei.

Ce ar cumpăra parlamentarii cu un leu

I-am întrebat şi pe aleşii poporului ce ar putea să cumpere cu un leu.

Marius Budăi: Eu, personal, aș cumpără o lumânare, aș merge cu ea la biserica, și cu toată sinceritatea aș aprinde o pt a-i lumina Dumnezeu mințile lui Citu.

Șerban Geanina - deputat AUR: Nici măcar o pâine

Bogdan Rodeanu, deputat USR: Cred că o jumătate de duzină de chibrituri, sau o pâine, cea mai ieftină pâine

De la salarii, trecem la pensii. Şi aici am avut parte de o aşa-zisă majorare. Cu 11 lei a crescut pensia faţă de primul trimestru al anului.

Adrian Negoiţă, sindicalist muncă: E de râsu'-plânsu' sau cum vorbim la sindicate: "Eu mănânc două sarmale, dvs niciuna. Pe medie, mâncăm toți câte o sârmă". Cam așa e vorba și cu creșterile acestea.

Pensionar: "Dacă ar fi jos 11 lei nu mă aplec să-i iau. N-ai ce să cumperi"

Am vrut totuşi să vedem ce poate cumpăra un vârstnic cu aceşti bani.

Tiţa Mantea, pensionară: Am luat 3 legături de verdeață, o țelină, doi morcovi, o albitură. Un dovlecel, doi castraveți și 3 ardei.

Reporter: Cât v-ar ajunge legumele astea?

Tiţa Mantea, pensionară: Două-trei zile, așa tras de ele.

Pensionar: Dacă ar fi jos 11 lei nu mă aplec să-i iau. De cumpărat, n-ai ce să cumperi.

În acest an, pensiile au fost înghețate, așa că această creștere de 11 lei e doar în teorie. Într-adevăr există români care au venituri mai mari și vorbim de acei oameni care s-au pensionat de curând. însă cei mai mulți pensionari n-au primit nici măcar un leu în plus la pensie. Datele oficiale arată faptul că pensia a crescut şi prin prisma faptului că s-a diminuat baza la care se raportează Institutul de Statistică. Mai exact, 14 mii de pensionari au murit în ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Parlamentarii răspund la intrebarea "Ce ai cumpăra cu un leu?". Cu atât a crescut salariul mediu în ultimele luni în Romania