Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

Publicat: 25.11.2020, 12:20.
Actualizat: 25.11.2020, 12:21

În prezent, agricultura poate fi profitabilă și poate oferi posibilitatea de a trăi cu demnitate în cazul celor știu cum să se adapteze situației actuale. Antreprenorii care au reușit în acest sector al economiei, spun că există anumite condiții pentru a avea succes: trebuie să fii inventiv și să-ți găsești propria poveste. În opinia lor doar poveștile locale sunt profitabile. În plus, trebuie să ai și noroc, mai ales în ceea ce privește condițiile atmosferice.

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

Oamenii vor cumpăra mereu alimente sănătoase, fără pesticide, însă terenul fertil este o resursă limitată. Cei care au terenuri pot începe afaceri agricole, care au succes pe termen lung. Experții spun că în următorii ani, va fi nevoie de o cantitate mai mare de alimente. Cei care au afaceri în agricultură ar trebui să producă mai multe alimente decât în ultimii zece ani. Asta se datorează extinderii orașelor și a micșorării câmpurilor agricole.

Antreprenorii, fermierii și întreprinzătorii abili au idei de afaceri pentru o producție optimă, dar au nevoie și de bani pentru a le realiza. Agricultura, chiar dacă nu este practicată neapărat la o scară foarte mare, poate crea locuri de muncă pentru oameni. Desigur, pentru a avea succes în acest domeniu sunt necesare și o serie de cunoștințe în domeniu economic, biologic și agronomic.

Pe lângă agricultură, proprietarul trebuie să cunoască foarte bine și partea economică, deci și modul în care și-o poate finanța. Pentru asta poate apela la consilieri pentru a afla formele de finanțare, ce împrumuturi se pot face pe termen scurt sau pe termen lung pentru investiții. Există consilieri bancari ce pot oferi sfaturi și găsi surse de finanțare pentru un antreprenor sau fermier, în funcție de scopul activității sale și specificul fermei.

Iată câteva exemple de afaceri în agricultură:

Creșterea melcilor este o afacere profitabilă

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

Antreprenorii care au început să crească melci spun că s-au confruntat și cu condiții neprevăzute, ca în orice afacere, dar au obținut totuși rezultate grozave. În opinia lor, creșterea melcilor este o afacere profitabilă dacă este realizată corect, respectiv dacă se iau toate problemele în serios. Pentru a avea succes trebuie să înveți multe lucruri despre creșterea melcilor, iar în plus trebuie să faci și o investiție inițială.

În această afacere, pe o suprafață de 4 mp de teren protejat, 400 mp de teren pentru seră și 18 mp de suprafață de incubare icre și puiet, poți crește 750 de melci și 15 kg de melci care depun icre. Ai nevoie și de 8-10 boxe din plastic în care sunt puși melcii maturi, un sistem eficient de rafturi metalice de pe Bigg.ro și 150 vase mici în care se îngrijește puietul.

Cultivarea ciupercilor

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

O activitate profitabilă în ziua de azi este cultivarea ciupercilor. Românii care vor să aibă propria afacere pot construi o ciupercărie pentru ei și familia lor, în diferite spații: pivniță, magazie, grajd, construcții fel de fel, depozite. În prezent există posibilitatea de a obține fonduri nerambursabile de la UE, pentru a deschide o afacere în acest domeniu.

Cultivarea ciupercilor este una din cele mai profitabile afaceri agricole în prezent. Pe un spațiu de 1 mp se pot obține 15-20 kg ciuperci la un ciclu de cultură. Într-un an pot fi 4-5 cicluri de culturi de ciuperci, asta înseamnă 80-100 kg de ciuperci pe an. La un spațiu de 100 mp, cantitatea de ciuperci este semnificativ mare, iar câștigurile de asemenea, având în vedere prețul de 6 lei/kg de ciuperci.

Cultura de cartofi dulci

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

În acest domeniu se poate avea succes, deoarece cartofii au condiții bune de dezvoltare în țara noastră. În plus, săparea terenului poate fi automatizată, iar subvențiile sunt substanțiale. Cartofii dulci sunt apreciați de români pentru că sunt bogați în nutrienți sănătoși, au multe vitamine și fitochimicale importante pentru organism.

Alte afaceri profitabile pentru fermieri și agricultori sunt:

  • Creșterea găinilor pentru ouă

  • Cultura de sfeclă roșie

  • Pepiniera de kiwi

  • Cultura șofranului

  • Înființarea de livezi roditoare și altele.

Pentru toate aceste afaceri este necesară stabilirea unui plan de afaceri și o evaluare a resurselor financiare.

Top știri

Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată
1
Extern • pe 17.01 la 08:28

Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată

Marian Drăgoi, un român în vârstă de 19 ani, a fost protagonistul celei mai rapide urmăriri cu poliția din Marea Britanie. Joi, tânărul a încercat să fugă din tribunal, înainte ca instanța să-l condamne la 46 de săptămâni de închisoare.

PARTENERI
Horoscop marți, 19 ianuarie: Gemenii vor primi bani, iar Peștii vor avea cheltuieli
pe spynews.ro
O nouă dramă în România. S-a stins din viaţă la numai 21 de ani, după o luptă cu o boală necruţătoare. "Drum lin spre îngeri"
pe antenasport.ro
Gigi Becali a recunoscut! A adus medici din Diaspora la clinica sa din Bucureşti. Ce salarii le-a oferit pentru a-i convinge să se întoarcă în ţară
pe antenasport.ro
Interlopul care a lovit intenţionat un cărucior cu un bebeluş în el a fost la un pas să îl ucidă pe Cătălin Zmărăndescu
pe antenasport.ro
Lety Calderon prezintă complicații din cauza infectării cu Covid-19. Actrița a petrecut noaptea în spital
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:59 Melania Trump, mesaj emoţionant de despărţire: "Rămâneţi în sufletul meu pentru totdeauna" 22:42 Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin anti-Covid scapă de carantină la sosirea în România 22:30 Comisia Europeană dă asigurări că vaccinarea împotriva coronavirusului rămâne voluntară 22:11 Actorul Steve Martin: "Vestea bună e ca m-am vaccinat anti-Covid. Vestea proastă - am făcut-o pentru că am 75 de ani" 21:51 Pălăriile, piesa de rezistenţă în 2021. Culorile galben şi gri, în tendinţe 21:45 Proteste violente împotriva restricţiilor, în Olanda. În Italia, patronii de restaurante sfidează autoritățile 21:36 Familie fără miros după infectarea cu Covid-19, oamenii nu și-au dat seama că le arde casa. O adolescentă de 17 ani, singura neinfectată, i-a salvat pe toţi, în Texas 21:15 Studiu: Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni 20:57 Știrile zilei, 18 ianuarie 2021. Jumătate dintre români vor să-și schimbe jobul în acest an 20:43 Ancheta FBI în cazul unei femei care ar fi furat un laptop din biroul lui Nancy Pelosi, pentru a-l vinde Rusiei
CITEȘTE PE A1.ro
Fetița lui Liviu Vârciu a crescut și topește inimi! Cum arată azi micuța Anastasia
A1.RO
E o sifonară! E o trădătoare!”. Gestul Andei Adam l-a înfuriat la maxim pe Liviu Vârciu. Ce i-a făcut diva la Poftiți la circ
A1.RO