Antena Meniu Search
x

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

În prezent, agricultura poate fi profitabilă și poate oferi posibilitatea de a trăi cu demnitate în cazul celor știu cum să se adapteze situației actuale. Antreprenorii care au reușit în acest sector al economiei, spun că există anumite condiții pentru a avea succes: trebuie să fii inventiv și să-ți găsești propria poveste. În opinia lor doar poveștile locale sunt profitabile. În plus, trebuie să ai și noroc, mai ales în ceea ce privește condițiile atmosferice.

Oamenii vor cumpăra mereu alimente sănătoase, fără pesticide, însă terenul fertil este o resursă limitată. Cei care au terenuri pot începe afaceri agricole, care au succes pe termen lung. Experții spun că în următorii ani, va fi nevoie de o cantitate mai mare de alimente. Cei care au afaceri în agricultură ar trebui să producă mai multe alimente decât în ultimii zece ani. Asta se datorează extinderii orașelor și a micșorării câmpurilor agricole.

Antreprenorii, fermierii și întreprinzătorii abili au idei de afaceri pentru o producție optimă, dar au nevoie și de bani pentru a le realiza. Agricultura, chiar dacă nu este practicată neapărat la o scară foarte mare, poate crea locuri de muncă pentru oameni. Desigur, pentru a avea succes în acest domeniu sunt necesare și o serie de cunoștințe în domeniu economic, biologic și agronomic.

Pe lângă agricultură, proprietarul trebuie să cunoască foarte bine și partea economică, deci și modul în care și-o poate finanța. Pentru asta poate apela la consilieri pentru a afla formele de finanțare, ce împrumuturi se pot face pe termen scurt sau pe termen lung pentru investiții. Există consilieri bancari ce pot oferi sfaturi și găsi surse de finanțare pentru un antreprenor sau fermier, în funcție de scopul activității sale și specificul fermei.

Iată câteva exemple de afaceri în agricultură:

Creșterea melcilor este o afacere profitabilă

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

Antreprenorii care au început să crească melci spun că s-au confruntat și cu condiții neprevăzute, ca în orice afacere, dar au obținut totuși rezultate grozave. În opinia lor, creșterea melcilor este o afacere profitabilă dacă este realizată corect, respectiv dacă se iau toate problemele în serios. Pentru a avea succes trebuie să înveți multe lucruri despre creșterea melcilor, iar în plus trebuie să faci și o investiție inițială.

În această afacere, pe o suprafață de 4 mp de teren protejat, 400 mp de teren pentru seră și 18 mp de suprafață de incubare icre și puiet, poți crește 750 de melci și 15 kg de melci care depun icre. Ai nevoie și de 8-10 boxe din plastic în care sunt puși melcii maturi, un sistem eficient de rafturi metalice de pe Bigg.ro și 150 vase mici în care se îngrijește puietul.

Cultivarea ciupercilor

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

O activitate profitabilă în ziua de azi este cultivarea ciupercilor. Românii care vor să aibă propria afacere pot construi o ciupercărie pentru ei și familia lor, în diferite spații: pivniță, magazie, grajd, construcții fel de fel, depozite. În prezent există posibilitatea de a obține fonduri nerambursabile de la UE, pentru a deschide o afacere în acest domeniu.

Cultivarea ciupercilor este una din cele mai profitabile afaceri agricole în prezent. Pe un spațiu de 1 mp se pot obține 15-20 kg ciuperci la un ciclu de cultură. Într-un an pot fi 4-5 cicluri de culturi de ciuperci, asta înseamnă 80-100 kg de ciuperci pe an. La un spațiu de 100 mp, cantitatea de ciuperci este semnificativ mare, iar câștigurile de asemenea, având în vedere prețul de 6 lei/kg de ciuperci.

Cultura de cartofi dulci

Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!

În acest domeniu se poate avea succes, deoarece cartofii au condiții bune de dezvoltare în țara noastră. În plus, săparea terenului poate fi automatizată, iar subvențiile sunt substanțiale. Cartofii dulci sunt apreciați de români pentru că sunt bogați în nutrienți sănătoși, au multe vitamine și fitochimicale importante pentru organism.

Alte afaceri profitabile pentru fermieri și agricultori sunt:

  • Creșterea găinilor pentru ouă

  • Cultura de sfeclă roșie

  • Pepiniera de kiwi

  • Cultura șofranului

  • Înființarea de livezi roditoare și altele.

Pentru toate aceste afaceri este necesară stabilirea unui plan de afaceri și o evaluare a resurselor financiare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Poate fi agricultura o afacere profitabilă? Iată ce spun cei care trăiesc din asta!