Antena Meniu Search
x

Video Preţul unui porumb fiert, de 10 ori mai mare pe litoral. Cât ajung să plătească pofticioşii pentru un porumb la malul mării

De la producător, până pe plajele de pe litoral, preţul porumbului ajunge să crească şi de 10 ori. Ca în fiecare an, litoralul e plin de vânzători ambulanţi, iar pofta ne face să nu ne uitam la preţ.  

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 20:50

Vezi și

Doar cu un leu vând fermierii porumbul în pieţe en gros din Dolj. 

Producător: Cine are mafă multă, mai lasă şi la preţ. Unde e marfă multă, e şi preţul negociabil. 

În Dăbuleni, pe lângă pepeni agricultorii cultivă şi porumb dulce. Dar ca să iasă cu el pe tarabe din prima lună de vară, trebuie să îl crească în solarii. Cultura de porumb zaharat era, până acum câțiva ani, exotică pentru fermele din România.

Doar un kilogram de boabe dulci pentru semânat ajunge la 50 de lei, faţă de 16 lei cel clasic. E un soi care se face timpuriu, dar are nevoie de o îngrijire specială, iar producătorii abia îşi scot investiţia. 

Pe acelaşi subiect

Din Dolj, porumbul zaharat ajunge direct pe malul mării.

Producător: Vin samsarii care vin aici, la Dăbuleni şi vin si îl iau de la noi.

Până la mare preţul creşte de 10 ori. Preţul e piperat, dar pofta e mare, spun turiştii.

Femeie: Nu cumpărăm! Se pune mâna pe produs şi nu. Scump, la banii noştri, foarte scump. 

Atenţie însă de unde cumpăraţi porumb vara. Ţinut în soare, poate avea bacterii periculoase precum Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Preţul unui porumb fiert, de 10 ori mai mare pe litoral. Cât ajung să plătească pofticioşii pentru un porumb la malul mării