Video Preţul unui porumb fiert, de 10 ori mai mare pe litoral. Cât ajung să plătească pofticioşii pentru un porumb la malul mării
De la producător, până pe plajele de pe litoral, preţul porumbului ajunge să crească şi de 10 ori. Ca în fiecare an, litoralul e plin de vânzători ambulanţi, iar pofta ne face să nu ne uitam la preţ.
Doar cu un leu vând fermierii porumbul în pieţe en gros din Dolj.
Producător: Cine are mafă multă, mai lasă şi la preţ. Unde e marfă multă, e şi preţul negociabil.
În Dăbuleni, pe lângă pepeni agricultorii cultivă şi porumb dulce. Dar ca să iasă cu el pe tarabe din prima lună de vară, trebuie să îl crească în solarii. Cultura de porumb zaharat era, până acum câțiva ani, exotică pentru fermele din România.
Doar un kilogram de boabe dulci pentru semânat ajunge la 50 de lei, faţă de 16 lei cel clasic. E un soi care se face timpuriu, dar are nevoie de o îngrijire specială, iar producătorii abia îşi scot investiţia.
- Panouri fotovoltaice pentru biserici: Fondurile pentru parohii s-au epuizat în 1 minut și 55 de secunde
- Guvernul ia în calcul două variante pentru a ieftini alimentele. SIMULARE: Care din ele ar fi mai avantajoasă
- România pierde 53 milioane euro din PNRR pentru că nu am îndeplinit două jaloane pe energie. Vom încasa...
Din Dolj, porumbul zaharat ajunge direct pe malul mării.
Producător: Vin samsarii care vin aici, la Dăbuleni şi vin si îl iau de la noi.
Până la mare preţul creşte de 10 ori. Preţul e piperat, dar pofta e mare, spun turiştii.
Femeie: Nu cumpărăm! Se pune mâna pe produs şi nu. Scump, la banii noştri, foarte scump.
Atenţie însă de unde cumpăraţi porumb vara. Ţinut în soare, poate avea bacterii periculoase precum Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰