Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vacanţa la mare, la preţuri mici. Sfaturi pentru un concediu cu tarife reduse de până la 20%

Chiar dacă vacanţa este despre răsfăţ, puţină economie nu strică! Mai ales dacă mergeţi în staţiunea Mamaia, unde pentru câteva zile de cazare, puteţi să cheltuiţi salariul pe o lună. Cântăriţi bine ofertele, pentru că preţurile diferă chiar şi cu 20%.

de Redactia Observator

la 19.06.2018 , 22:34

Chiar dacă vacanţa este despre răsfăţ, puţină economie nu strică! Mai ales dacă mergeţi în staţiunea Mamaia, unde pentru câteva zile de cazare, puteţi să cheltuiţi salariul pe o lună. Cântăriţi bine ofertele, pentru că preţurile diferă chiar şi cu 20%, în funcţie de perioada şi de locul în care vă rezervaţi vacanţa.

Multe din locurile de cazare de pe litoral au fost rezervate din timp. Cei mai câştigaţi sunt cei care şi-au plătit vacanţa din primăvară. 

IULIAN TENIE, manager hotel 3 stele:

Vezi și

Tarife cuprinse între 275 şi 300 de lei, în vreme ce un tarif la promoţia noastră de early booking, valabil până pe 31 martie, s-a situat cu 20% mai jos decât tariful actual.

Prin urmare, au făcut o economie de 60 de lei pe noapte. La un alt hotel de 4 stele, încă poţi face o economie dacă eviţi weekendul. De vineri până duminică sunt cele mai scumpe camere. 

ELENA OPREA, manager hotel 4 stele:

De la 89 de euro pe cameră, pe noapte. În anumite zile, în funcţie de gradul de ocupare, oferim un discount last minute, astfel încât să avem capacitate maximă.

O diferenţă de preţ vine şi din modul în care vă rezervaţi vacanţele. Agenţiile au comisioane. Pe de o parte. De cealaltă, pot avea şi reduceri pentru că îşi negociază tarifele din timp. Prin urmare, ofertele trebuie bine cântărite. Mai bine de jumate dintre turişti, spun hotelierii, preferă totuşi metoda rezervărilor online. 

Cea mai mare greşeală este să mergeţi la mare fără rezervare.

CRISTIAN BĂRHĂLESCU, proprietar agenţie de turism:

 Preţul la recepţie, este preţul fraierilor, celui care este prins la recepţie şi-l încarcă oricât pentru că nu vrea să plece acasă să-şi dezamăgească partenera sau copiii că tot au venit până la mare. Şi, decât să se facă de râs, mai bine plăteşte ce găseşte.

Pot exista şi surprize. Online, am aflat că o săptămână la Mamaia, pentru un cuplu, la un hotel de 4 stele, costă peste 3.000 de lei. La recepţie, am prins o ofertă cu cinci nopţi de cazare, iar a şasea gratis.

O şansă de reduceri de preţ pot fi şi ofertele last minute. Ca să-şi ocupe toate camerele, unele hoteluri oferă, cu câteva zile înainte de începerea sejurului, tarife mai mici. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Vacanţa la mare, la preţuri mici. Sfaturi pentru un concediu cu tarife reduse de până la 20%