Prima cultură de sparanghel, sfințită de preoți și celebrată cu șampanie
Sfinţită de preoţi şi binecuvântată de ministrul Agriculturii, prima mare cultură de sparanghel din România a dat şi roade. Cu şampanie şi pâine cu sare, aşa a fost sărbătorit momentul. Un festivism. agricol, e drept, ceva mai rar.
Sfinţită de preoţi şi binecuvântată de ministrul Agriculturii, prima mare cultură de sparanghel din România a dat şi roade. Cu şampanie şi pâine cu sare, aşa a fost sărbătorit momentul. Un festivism. agricol, e drept, ceva mai rar. Investitorii nemţi au privit cu seriozitate momentul. Până acum, planta a crescut la noi doar în grădini. Ajutată şi de clima Bărăganului, iese mai fragedă şi mai puţin fibroasă ca cea din străinătate. Sparanghelul este supranumit şi "aurul alb".
Cu binecuvântările preoţilor pe fundal, primari, diplomaţi şi chiar ministrul Agriculturii s-au adunat să vadă minunea de la Giurgiu.
Cu 170 de hectare cultivate, cultura de sparanghel inaugurată astăzi este cea mai mare din ţară. Este investiţia unui om de afaceri din Germania, care a găsit în România condiţiile pe care le căuta.
Sparanghelul are un conţinut bogat de calciu şi potasiu şi este recomandat în dieta oamenilor cu probleme cardiace. De asemenea, asigură o digestie mai bună datorită fibrelor. Nici gustul nu este de neglijat.
Tot sparanghelul alb, cultivat pe 35 de hectare, va pleca la export. Pentru sparanghelul verde, există deja contracte cu marile lanţuri de magazine din ţara noastra.
O jumătate de kilogram de sparanghel costă 19 lei. Pentru că în România sparanghelul a crescut doar în grădini de mici dimensiuni, până acum bucătarii au folosit doar plantele din import.
Sparanghelul este o garnitură ideală pentru peşte sau carnea de vită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰