Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Producătorii care ameninţă cu reduceri de investiţii şi concedieri, din cauza taxei pe zahăr

Taxa pe zahăr pare să funcţioneze! S-au cumpărat cu cinci la sută mai puţine sticle cu băuturi răcoritoare în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi aşa, România este a doua cea mai mare piață din regiune pentru băuturi răcoritoare: bem nu mai puţin de 215 litri de pe an. 

de Florentina Lazăr

la 02.08.2024 , 14:33

Un litru de suc costă cu 20 până la 25% mai mult, iar preţul pentru o sticlă de 2,5 l s-a dublat. Acesta scumpiri vin în contextul în care, la începutul acestui an, Guvernul a introdus taxa pe zahăr şi, de asemenea, a fost majorată şi TVA pentru băuturile răcoritoare.

Producătorii se simt discriminaţi, spun că vânzările au scăzut în primele trei luni ale acestui an şi ameninţă că urmează tăieri de investiţii şi concedieri.

România, a doua cea mai mare piață din regiune pentru băuturile răcoritoare: bem nu mai puţin de 215 litri de pe an

Vezi și

Această taxă pe zahăr a fost introdusă de Guvern ca o măsură dublă. Pe de o parte să descurajeze consumul de zahăr din ţara noastră şi, pe de altă parte, să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat.

În acest an s-au strâns un miliard de lei, spunea ministrul Marcel Boloş, iar România este a doua cea mai mare piaţă din regiune pentru băuturile răcoritoare.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Producătorii care ameninţă cu reduceri de investiţii şi concedieri, din cauza taxei pe zahăr