Antena Meniu Search
x

Mâncăm nejustificat de scump, susţin producătorii. Din ferma lor, până la raft, preţul produselor creşte şi de patru ori

Preţul carburanţilor şi cursul valutar nu sunt singurele care sărăcesc bugetul românilor. Producătorii de alimente trag un semnal de alarmă.

Vezi și

Preţul carburanţilor şi cursul valutar nu sunt singurele care sărăcesc bugetul românilor. Producătorii de alimente trag un semnal de alarmă cu privire la intermediari. De la fermă la raft, carnea de porc ajunge să fie şi de patru ori mai scumpă.

Deşi perioada de vârf a cărnii de porc a trecut, în magazine pare că abia începe. De la sărbătorile de iarnă şi până acum, preţul unui kilogram de carne a crescut chiar şi cu doi lei. Deşi producătorii au scăzut cu până la trei lei preţul materiei prime. 

De Crăciun, porcul în viu a plecat de aici, de la poarta fermei, la preţul de 7-8 lei pe kilogram. După aproape o lună, tot aici, la poarta fermei, porcul în viu costă puţin peste 5 lei pe kilogram.

La raft, după ce este porţionată, carnea de porc ajunge să coste undeva între 15 şi 20 de lei.

Majorarea nejustificată este din cauza intermediarilor, spun crescătorii. Tot ei se plâng că lucrează la limita profitului.

În războiul dintre producători şi comercianţi, de pierdut au numai românii. 

Reprezentanţii din industria alimentară anunţă că, din luna martie, ar putea urma un nou val de scumpiri. Vor fi afectate produsele din carne şi cele din lapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Mâncăm nejustificat de scump, susţin producătorii. Din ferma lor, până la raft, preţul produselor creşte şi de patru ori