Antena Meniu Search
x

Programul Noua Casă este din nou activ, a anunțat deputatul Ionel Dancă. Plafonul de garanții este de 1.5 miliarde de lei

Programul Noua Casă este din nou activ și are un plafon de garanții de 1.5 miliarde de lei, a anunțat pe Facebook deputatul PNL Ionel Dancă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.03.2021, 17:11

programul Noua Casă
Noua Casă este un program guvernamental destinat persoanelor fizice - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

"Începând de astăzi (joi-n.r.), Programul Noua Casă este din nou activ pentru populație după publicarea Ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM în Monitorul Oficial", a scris pe Facebook Ionel Dancă.

Acesta susține că, anul trecut, Guvernul condus de Ludovic Orban a modificat programul Prima Casă prin majorarea plafonului de finanțare garantată de stat de la 70.000 până la 140.000 de euro pentru achiziția de locuințe cu o suprafață mai mare, cu 3-4 camere, pentru familiile tinere cu mai mulți copii.

În 2020, au fost acordate aproape 13.600 de garanții în valoare de 1,6 miliarde lei pentru achiziția de locuințe, transmite Mediafax.

Deputatul spune că Guvernul actual continuă programul Noua Casă, conform Programului de guvernare PNL, cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei pentru un număr estimat de aproape 17.000 de beneficiari.

Noua Casă va avea garanții de 1,5 miliarde de lei

Guvernul aprobase, vineri, 19 martie, o hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Noua casă. Pentru anul 2021 a fost alocat un plafon al garanțiilor acordate prin programul Prima Casă în valoare de 1,5 miliarde lei, potrivit art. 1 alin. (6) din Ordonanța de Urgențã a Guvernului nr. 60/2009.

„Totodată, începând cu anul 2021, beneficiarii au obligația sã încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toatã durata finanțãrii garantate, la o valoare acceptatã de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piațã comunicatã de finanțatori prin solicitarea de garantare. Această prevedere se aplicã tuturor creditelor garantate în cadrul Programului, pentru polițele de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Noua Casă”, a transmis Executivul.

Programul Noua Casă este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care faciliteazã achiziția unui imobil cu destinația de locuință, prin intermediul contractãrii de credite garantate de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Programul Noua Casă este din nou activ, a anunțat deputatul Ionel Dancă. Plafonul de garanții este de 1.5 miliarde de lei