Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde. 120 de mii de tichete ar putea deveni disponibile
Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde! Oficialii de la Ministerul Mediului au anunţat că anul acesta românii îşi vor putea înlocui şi televizoarele sau calculatoarele vechi.
Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde! Oficialii de la Ministerul Mediului au anunţat că anul acesta românii îşi vor putea înlocui şi televizoarele sau calculatoarele vechi. Deşi este blocat încă, ministrul se gândeşte să dubleze bugetul pentru acest program. Asta ar însemna că anul acesta ar putea fi disponibile 120 de mii de tichete de reducere.
Românii îşi vor putea încocui aşadar nu doar maşina de spălat, frigiderul şi aerul condiţionat ci şi televiyoarele şi calculatoarele vechi.
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
Retailerii preconizează că programul "RABLA pentru electrocasnice", în privinţa calculatoarelor, nu va funcţiona la fel de bine. De ce? Pentru că toată tehnologia de aici s-a mutat în smartphoneuri. Mai mult, piaţa sistemelor PC a scăzut cu mai mult de 30% în ultimii trei ani.
Marile magazine se aşteaptă la vânzări record la televizoare.
Programul "Rabla pentru electrocasnice" este încă blocat de bugetul pe 2019. Pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, românii sunt înştiinţaţi că perioada de înscriere este inactivă.
În 2018, chiar în prima zi de înscriere, aproape jumătate dintre vouchere au fost rezervate. Până acum, în schimbul unui electrocasnic vechi românii puteau obţine tichete cuprinse între 200 şi 400 de lei. Cu cât noua achiziţie consumă mai puţină energie, cu atât valoarea voucherului este mai mare.
Programul urmăreşte mai ales reciclarea şi colectarea vechilor aparate. Deşi sunt periculoase pentru mediu şi pentru sănătate, reciclăm cu 30.000 de tone de aparate mai puţin decât suntem obligaţi de Uniunea Europeană.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰