Antena Meniu Search
x

Rabla pentru electrocasnice 2021. Voucherele din etapa a doua au fost epuizate în timp record. Când pot fi activate

Rabla pentru electrocasnice 2021. Voucherele din etapa a doua de înscriere s-au epuizat într-un timp record.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.06.2021, 14:57

Vezi și

Azi a debutat etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice. Românii au putut genera vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Înscrierile au început la ora 10.00, iar voucherele s-au epuizat în timp record, în doar 35 de minute. 

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Voucherele generate în această etapă, vor fi activate luni, 07 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare.

Care este programul Rabla pentru electrocasnice 2021

Pe acelaşi subiect

Programul a fost structurat în trei etape.

  • Etapa 1 (21 mai - 4 iunie), pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparatele frigorifice,
  • Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri şi tablete,
  • Etapa 3 (18 iunie - 2 iulie), pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete. 

"În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menţioneze nume, prenume, localitate, judeţ, cod numeric personal, adresă de email şi număr de telefon valid şi are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că punem la dispoziţia AFM datele personale”, afirma ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ce vouchere au fost emise în prima etapă a programului Rabla

Prima etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice a avut un succes neaşteptat. Bugetul a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore de la start. Oamenii au rezervat vouchere în valoare de 30 de milioane de lei pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere.

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore de la start. Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei”, a anunţat Ministerul Mediului pe 22 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri economice » Rabla pentru electrocasnice 2021. Voucherele din etapa a doua au fost epuizate în timp record. Când pot fi activate