Antena Meniu Search
x

Restaurantele din București plătesc nota de plată, după creșterea numărului de îmbolnăviri

Nici nu s-au deschis bine, că restaurantele din Bucureşti s-au închis din nou. Măsura, luată pentru a preveni răspândirea virusului în oraşul cu cele mai multe cazuri din România, a pus lacătul pe 12.000 de afaceri. Unii angajaţi au fost anunţaţi de aseară de patroni că începând de azi nu mai au loc de muncă.

de Redactia Observator

la 07.10.2020, 20:44

Vezi și
  • Patronii de restaurante susțin că abia mai pot rezista, în aceste condiții
  • Restricțiile ar putea aduce industria HORECA în pragul falimentului
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

La cinci săptămâni după ce au fost redeschise, restaurantele, cafenelele şi barurile au fost închise din nou în Bucureşti. Pentru proprietari este un coşmar fără sfârşit.

Dragoş Panait, patron restaurant: Descurcă-te. Descurcă-te cu angajaţii, ce să le spui a doua oară, toată lumea este panicată de un şomaj pe care, din păcate, nici astăzi nu l-am primit pentru luna august.

Decizia a fost luată aseară, de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce incidenţa cazurilor în Bucureşti a trecut de pragul limită de 1,5 la mia de locuitori. Motivul? Sunt afaceri care funcţionează în spaţii închise. În timp ce patronii caută cu disperare soluţii, prefectul Capitalei îi acuză că au amânat inevitabilul.

Gheorghe Cojanu, prefect Bucureşti: Dar fiecare a aşteptat să vadă ce face celălalt. Deci trebuiau să facă de bună-voie. De bună-voie.

Dragoş Panait, patron restaurant: Părerea mea este astăzi că nu ştim ce măsuri să luăm şi atunci preferăm să închidem că este mai simplu pentru toţi.

Restaurantele pot servi în continuare la geam sau afară, la terasă. Inutil, se plâng patronii, sezonul rece bate la uşă.

Liviu Mihăescu, patron: Este extraordinar de bine că vom putea bea şi mânca la minus 5 grade, cu o pufoaică pe noi.

Măsura ar putea aduce în pragul falimentului o industrie intrată în şoc din primăvară. 30% din afacerile închise în martie nu s-au mai deschis niciodată.

Aseară, în Centrul Vechi, clienţii s-au adăpostit de ploaie în interior. De azi, nu vor mai putea face acest lucru.

Cine vrea să iasă cu prietenii aici Centrul Vechi din Capitală după lăsarea întunericului o poate face începând de astăzi doar la terasă, în aer liber. Chiar dacă patronii au instalat sisteme performante de încălzire, se tem că nu vor mai avea clienţi din cauza sezonului rece.

Culmea, deşi mult mai periculoase, Comitetul de Urgenţă a uitat să închidă cluburile şi discotecile. Abia azi le-a adăugat pe listă, după ce oamenii s-au revoltat. Decizia va fi revizuită după şapte zile, doar în măsura în care numărul zilnic de infectări va scădea. Restaurantele şi cafenelele au fost închise şi în 13 localităţi din Ilfov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Restaurantele din București plătesc nota de plată, după creșterea numărului de îmbolnăviri