Video RO.aliment SHOW: Inovaţiile care schimbă industria alimentară, prezentate la Iaşi. Cum putem amâna îmbătrânirea organismului
"Știința alimentelor în 2024 – avantaj competitiv prin tehnologie, calitate și sustenabilitate". Este denumirea sub care are loc anul acesta RO.aliment SHOW, eveniment la care Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este partener științific. Vorbim despre un eveniment de referință pentru industria alimentară românească ajuns la a VIII-a ediție, care timp de patru zile reuneşte la Iași experți din sectorul alimentar, cercetători, autorități și profesori din mediul academic.
Lapte, carne, panificaţie-dulciuri, și anul acesta și produse pe bază de plante. Sunt cele patru teme majore discutate la Iași în cadrul RO.aliment Show 2024, eveniment cu care de-a lungul anilor, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a dezvoltat un parteneriat științific durabil, fiind un susținător al cercetării și inovării în domeniul alimentar.
Inovaţiile care schimbă industria alimentară
"Sunt 3 zile, 4 workshopuri dedicate fiecărui sector, carne, lapte, panificație-dulciuri și anul acesta plant-based. Un subiect interesant despre canabis sativa, așa zisa cânepă în limbaj popular. Este un moment în care ei discută despre soluții, despre probleme, despre inovații ceea ce ei aplică apoi în procesul tehnologic", spune Claudia Bocean, manager RO.aliment.
Pentru prima dată în istoria evenimentului acesta are loc într-un mediu academic, la Universitatea de Știintele Vieții din Iași și aduce în fața studenților specialiști și experți din toată industria alimentară.
- Băutura viitorului, aflată în curs de brevetare, a fost prezentată în premieră la Iași. Face minuni pentru...
- Localitatea din România unde 10% din populație are peste 85 de ani. Experţii vor să le afle secretul longevității
- Alexandra a devenit virală după ce a dezvăluit pacheţelul ideal pentru copii. Într-o zi, numărul urmăritorilor...
"RO.aliment practic pune la masă zona producătorilor, zona universitară, zona de administrație care sunt foarte importante căci sunt corelate. Studenții noștri sunt implicaţi în dezbateri și comunicări și își pot lua informații la nivel de noutate din primele rânduri", a declarat Marius Ciobanu, director departament Tehnologii Alimentare USV Iași.
În cadrul prezentărilor anul acesta participă și un tânăr cercetător din Galați, Dr. ing. Bogdan Păcularu-Burada, bursier al Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acesta a prezentat, în premieră, în fața reprezentanților industriei alimentare, concluziile preliminare ale studiului său: "Efectele anti-îmbătrânire ale flavonoidelor din extracte de plante".
"Să fii bursier al fundației înseamnă să îți crești șansele de a-ți îndeplini obiectivele din cercetare și să le aplici la nivel industrial, mai ales în industria alimentară. îmi doresc să identific și să valorific compuși cu efecte antiîmbătrânire pe care să îi utilizez ulterior în produse alimentare, adică să am un produs alimentar cu efecte anti îmbătrânire", spune Dr. ing. Bogdan Păcularu-Burada, bursier al Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Această cercetare inovatoare explorează potențialul excepțional al flavonoidelor în combaterea proceselor de îmbătrânire, dar și pentru longevitate. Cercetarea deschide noi perspective nu doar pentru industria alimentară, ci și pentru sectorul sănătății publice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰