Antena Meniu Search
x

Video Roboţii care fac curăţenie în casă în locul tău. Vânzările au ajuns la 20 de miliarde de euro

Românii se învaţă repede cu roboţii care spală geamuri şi fac casa lună. Cererea pentru aparate care fac treaba în locul nostru şi ne lasă timp pentru hobby-uri creşte. Piaţa Smart Home ar putea ajunge anul acesta la 40 de milioane de euro, dublu faţă de acum doi ani. Suntem, însă, departe de Europa de Vest, unde vânzările însumează 20 de miliarde de euro.

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 21:00

Vezi și

Sunetul acesta ar putea deveni plăcut ca o muzică pentru cei care s-au săturat să facă febră musculară când spală geamurile. Robotul o face în locul lor fără niciun efort. Are nevoie doar de o sursa de electricitate şi este „îndrumat“ din telecomandă sau cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe smart-phone.

Daniel Apostol, reprezentant magazin: Varianta cea mai nouă apărută este aspiratorul pentru geamuri. Aici vorbim de aspiratorul robot unde avem posibilitatea să-l conectăm cu telefonul sau direct manual să-l punem pe fereastră, iar în momentul în care l-am pus îşi face toată zona fără niciun fel de problemă. Avem posibilitatea să-l şi ancorăm dacă facem pe exterior curăţarea ferestrelor.

Vremurile când geamurile erau făcute lună cu spirt şi ziare a apus demult

Metoda clasică, cea cu laveta, mai rezistă încă, dar cererea pentru dispozitivele smart care fac curat în casă este tot mai mare.

Pe acelaşi subiect

Daniel Apostol, reprezentant magazin: În ultimi trei ani, avem o creştere de 50-60%.

Localnic: Le folosesc şi pe cele clasice, dar încerc să le folosesc pe cât îmi e posibili şi pe celelalte. Geamurile...Cu soluţie şi cu lavetă, nu cu ziar.

Localnic: Timpul este preţios, iar atunci când folosim o tehnologie avansată, câştigăm timp. Ideea gospodinei doar cu cârpa de praf şi cu mopul, cred că e perimată.

Localnic: Nu cred că aş putea să mă folosesc de aşa ceva.

În vreme ce robotul pentru geamuri face treaba în locul nostru, putem să uităm şi frecatul pardoselei.

Daniel Apostol, reprezentant magazin: În momentul în care aspiră, dacă vorbim de gresie şi parchet, poate să şi şteargă. Dacă îi punem apă, în momentul în care aspiră, în acelaşi timp şi spală. O putem utiliza direct din telefon. Are undeva la 120 de minute autonomie. Asta însemană că poate să aspire o suprafaţă de 150 de metri fără să aibă nevoie de încărcare. Este o variantă 2 in 1. Si aspiră şi spală.

Gabriel Petrea, director adjunct, Universitatea Politehnica: În ultima perioadă, aşa cum se vede, au evoluat foarte mult investiţiile în inteligenţa artificială şi aceşti algoritmi au început să facă parte din viata noastră de zi cu zi. Avem roboţie care fac curăţenie. În perioada următoare vor fi foarte multe joburi care o să dispară, tocmai pentru că inteligenţa artificială ne va face mult mai bine.

Cât costă un robot care curăţă geamurile

Un robot care curăţă geamurile costă între 800 şi 1.000 de lei. Aspiratorul 2 în 1 pleacă de la 1.500 de lei şi ajunge la peste 6.000 de lei. Mopul smart wirelles automat este altă invenţie care ne uşurează viaţa. Poate fi şi el dirijat de pe telefon, între două selfie-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Roboţii care fac curăţenie în casă în locul tău. Vânzările au ajuns la 20 de miliarde de euro