Antena Meniu Search
x

Video Filmele SF devin realitate. Gadget-urile viitorului, prezentate la cel mai mare târg de inovație din Europa de Est, organizat la București

Case inteligente care se deschid cu amprenta, ghivece inteligente şi inele care verifică sănătatea. Aşa arată viitorul prezentat la cel mai mare târg de inovaţie din Europa de Est. Bucureştiul a fost capitala tehnologiei în acest weekend, iar vizitatorii au putut testa şi cumpăra cele mai creative şi noi invenţii de pe piaţă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.06.2022, 22:09

Vezi și

Să deschizi draperiile din telecomandă dimineaţă, să apeşi pe telefon şi să-ţi pregăteşti cafeaua sau să uzi plantele din apartament în timp ce eşti la serviciu pare viaţa ideală.

Vlad Cristea, expozant: "Poți să deschizi ușa de la distanță. Pot fi deschise cu amprentă, cu Face ID, pot genera în aplicație un cod care are o valabilitate bine definită, din data de, ora de.. până în data de, ora de..."

Un astfel de sistem de securitate produs la Cluj costă între 100 şi 200 de euro. Expozant: "În primul rând, partea de securitate. Acum o construim, așa că am ajuns și la partea asta...cu siguranță punem și sisteme de genul acesta."

Un alt expozant: "Green power și automatizările pentru casa. După cum au crescut prețurile la energie, e normal ca toată lumea să se uite după panouri solare."

Pe acelaşi subiect

Prototipul unui supercar full electric românesc a luat ochii bărbaţilor de la târg. Vizitator: "Mi se pare absolut incredibil, OZN, nava spatiala, fascinant!"

Doamnele au fost interesate în special de gadgeturi care verifică starea de sănătate. Andrei Dobre, expozant: "Câți pași ai făcut, cât te-ai odihnit de bine, toate stadiile somnului. Diferența foarte mare e că inelul stă pe deget. Are o acuratețe de 99,6%". Preţurile pornesc de la două mii de lei.

Digitalizarea, viitorul educației românești

Şi cei mici visează cu ochii deschişi la viitor. Copil cu ochelari VR: "A fost foarte tare! Vedeam pătrățele și aveam niște săbii în care loveam."

Marius Vasile, reprezentant Samsung: "Copiii sunt deja la ei acasă în tot ce înseamnă device electronic. Ștergem cu mâna, subliniem dacă ne dorim, dar noutatea o reprezintă modul de pictură, acuarela sau ulei. Cei mici își vor putea exprima veleitățile creative."  

Fetiță: "La școală scriem sau desenăm cu creta...poți să te murdărești, scârțâie creta pe tablă."

Mădălina Iacob,reporter Observator: "Ar fi mai bine sa fie așa, deci?"

Fetiță: "Ar fi mult mai bine!"

Ministrul Digitalizării promite că toate aceste sisteme vor deveni obiecte obişnuite şi în România.

Sebastian Burduja, ministrul digitalizării: "Sunt şcoli care nu au conexiune la internet. Degeaba avem o tablă inteligentă, dacă avem cadre didactice care nu știu să o folosească."

La nivelul administraţiei publice, peste 30.000 de funcţionari urmează să fie instruiţi. Cine nu se adaptează la digitalizare, îşi va căuta un alt loc de muncă, ameninţă  ministrul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Filmele SF devin realitate. Gadget-urile viitorului, prezentate la cel mai mare târg de inovație din Europa de Est, organizat la București