Antena Meniu Search
x

România ar urma să aibă o creştere economică de 3,8%, în 2021, conform Comisiei Europene

Reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat, în cursul zilei de joi, că România ar urma să aibă o creştere economică de 3,8% în 2021.

de Redactia Observator

la 11.02.2021, 18:10

România are de încasat 30 de miliarde de euro
România ar putea acoperi în doi ani deficitul creat de criza provocată de pandemia de coronavirus - Hepta
  • România ar putea acoperi, în doi ani, deficitul economic creat de criza provocată de pandemia de coronavirus.
  • Florin Cîţu, premierul României, aşteaptă cele 30 de miliarde de euro pe care ţara noastră le are de încasat.

Anunţul a fost făcut de însuşi Florin Cîţu, prim-ministrul României, care se află în această perioadă la Bruxelles, în Belgia, unde are programate mai multe întâlniri importante.

Conform News.ro, Florin Cîţu se întâlneşte cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi cu David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

De asemenea, Florin Cîţu are programate şi alte întâlniri importante cu nume grele de la Bruxelles.

Însă, înainte de întâlnirile respective, Florin Cîţu a avut timp să anunţe, triumfător, că "cei de la Comisia Europeană estimează pentru România o creştere a PIB de 3,8%, în 2021 şi de 4%, în 2022, o redresare puternică a consumului, din a doua jumătate a acestui an, dar şi a investiţiilor puternice, susţinute în special de domeniul construcţiilor. În baza acestor date, avem motive să fim încrezători în relansarea economiei româneşti”.

Florin Cîţu, pariu pe cele 30 de miliarde de euro pe care România le are de încasat

Premierul Florin Cîţu anunţă că redresarea economică a României din următorii doi ani "este un semnal bun pentru investitori" şi anunţă că se bazează pe cele 30 de miliarde de euro pe care România le are de încasat, în baza Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, pentru a avea o îmbunătăţire a estimării pentru creşterea economică din ultimii doi ani.

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu, premierul României, a anunţat că pentru ţara noastră se estimează o creştere economică peste creşterea medie din Uniunea Europeană, dar şi că România va avea o evoluţie în V a situaţiei economice, asemănătoare celor care au caracterizat economiile europene din vestul Europei în perioada pandemică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » România ar urma să aibă o creştere economică de 3,8%, în 2021, conform Comisiei Europene