Antena Meniu Search
x

România, destinație de city-break pentru turiştii străini

Străinii sunt invitaţi să vină într-un city-break în România. Ministerul Turismului a făcut chiar şi un clip de prezentare, prin care îşi propune să promoveze oraşele importante ca destinaţii de câteva zile, aşa cum sunt Roma, Barcelona sau Praga.

Vezi și

Străinii sunt invitaţi să vină într-un city-break în România. Ministerul Turismului a făcut chiar şi un clip de prezentare, prin care îşi propune să promoveze oraşele importante ca destinaţii de câteva zile, aşa cum sunt Roma, Barcelona sau Praga. Doar că Bucureştiul a fost lăsat la final, iar Clujul nu a fost inclus deocamdată.

În clipul de promovare, ce e mai bun este lăsat la sfârşit. Capitala, care atrage cei mai mulţi turişti străini, este ultima. 

Ministerul prezintă clădirile simbol, în timp ce turiştii apreciază la fel de mult petrecerile, mâncarea bună şi mai ales preţurile mici.

ucatele româneşti sunt un magnet pentru turiştii străini. Platourile tradiţionale, pastrama de oaie cu mămăliguţă, sarmalele, ciolanul de porc afumat şi papanaşii se află în topul preferinţelor.

La malul mării, turiştii vor avea o surpriză când vor vedea de aproape Cazinoul, atât de frumos prezentat în videoclip. 

Emblema oraşului Constanţa, cazinoul nu lipseşte din fotografiile turiştilor. Timpul şi-a pus amprenta pe clădire, însă reabilitarea acesteia pare o misiune imposibilă pentru autorităţi.

Cu o istorie de 2.000 de ani, oraşul Constanţa este o comoară pe care abia acum începem să o descoperim. 

Străinii sunt invitaţi să facă un popas acasă la Brâncuşi sau să admire arhitectura oraşului Timişoara.

Culmea, Cluj-Napoca, oraşul care atrage anual sute de mii de tineri din toată lumea, datorită festivalurilor de muzică Untold şi Electric Castle, nu apare în filmul de prezentare.

Primul lucru pe care îl face un turist în Cluj este să vină pe Cetăţuie. Odată ajuns aici, se poate bucura de minunata privelişte panoramică asupra întregului oraş.

Un alt obiectiv la fel de important este... bucătăria ardelenească. Străinii vin cu bileţele pe care scrie în română ce vor să mănânce: "sarmale", "iahnie", "varză a la Cluj", dar şi un desert special.

Se numeşte vorgonbeleş şi e un cuvânt unguresc care nu se traduce, este o budincă din tăiţei aduşi de departe, la fel şi brânza nu este de aici. 

ADRIAN BUJOAICĂ, purtător de cuvânt Ministerul Turismului: Vorbim de un alt videoclip care va fi dat publicităţii în aproximativ o lună. Acela va prezenta toate atracţiile turistice mari ale României.

Peste 3 milioane de turişti străini au venit anul trecut în vacanță, în România, cei mai mulţi nemţi, israelieni şi italieni. Fiecare a cheltuit, în medie, 2.400 de lei. Jumătate din bani s-au dus pe cazare, 17% a reprezentat nota de plată în baruri şi restaurante, iar restul au fost sunt cheltuieli pe transport şi cumpărături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » România, destinație de city-break pentru turiştii străini