Antena Meniu Search
x

Video Românii care vor plăti impozit de 70% pe venituri. Au intrat în vigoare scumpiri în toate domeniile

Luna lui Cuptor încinge preţurile. Începând de astăzi cresc facturile la gaze, odată cu majorarea tarifelor de distribuţie. În plin sezon de vacanţe şi carburanţii ne vor costa mai mult, după ce Guvernul a decis să majoreze accizele. 

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 19:24

De azi, un litru de benzină costă cu 43 de bani în plus, iar un litru de motorină cu 40 de bani. Un plin de carburant ajunge acum la 380 lei, cu 20 lei mai mult decât ieri. A doua majorare a accizei din acest an va provoca scumpiri în lanţ, de la alimente, până la servicii şi vacanţe.

Și facturile la gaze vor fi mai mari cu 6% după ce ANRE a majorat cu 19% tarifele de distribuție.  2,5 lei vom plăti în plus pe lună la un apartament cu 3 camere.

Bugetarii care nu mai primesc vouchere de vacanţă

Vezi și

Tot de azi creşte şi salariul minim pe economie de la 3.300 la 3.700 lei brut. 300 de lei sunt scutiţi de taxe, iar angajaţii vor primi cu aproape 300 de lei în plus pe lună. 1,8 milioane de români vor avea parte de majorări din august.

În schimb, bugetarii cu salarii peste 8.000 lei nu mai primesc vouchere de vacanţă.

Iar cei care nu îşi declară veniturile sunt obligaţi de azi să plătească un impozit mai mare pe sumele nejustificate, de 70%, comparativ cu 16% săptămâna trecută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 19 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri economice » Românii care vor plăti impozit de 70% pe venituri. Au intrat în vigoare scumpiri în toate domeniile