Antena Meniu Search
x

Video Românii se apucă de plantat legume și verdețuri, după scumpirile din ultimele luni. "E un pic mai mult de muncă, dar şi economisim"

Dorinţa de a mânca sănătos şi nevoia de a face economii îi transformă pe români în agricultori. Cei care au o grădină sau un petic de teren s-au apucat de plantat legume şi verdeţuri. Spun că asa mânâncă mai sănătos, mai ieftin şi în plus îşi ocupă timpul în mod util. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 20.04.2023, 20:52

Vezi și

Doamna Elena s-a hotărât să-şi planteze propriile legume din cauza preţurilor dar şi dorinţa de a mânca sănătos. Aşa că exploatează fiecarae palmă de pământ. 

Elena Calotă: Cultivăm roşii, castraveţi, fasole, cartofi, varză, mazăre bob, castraveţi amari. E un pic mai mult de muncă, într-adevăr, dar şi economii facem.

Vânzările de răsaduri au explodat în ultima perioadă. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cele mai căutate sunt răsadurile de roşii. Preţurile pornesc de la 1,5 lei.

Pe acelaşi subiect

Producătorii de răsaduri au de toate: roşii, ardei, vinete şi abia fac faţă comenzilor

Dacă am cumpăra câte 30 de fire din fiecare, ne-ar costa în jur de 200 de lei. 

Laurențiu Mălăescu, legumicultor: Au început clienţii să-şi pună cantităţi mai mari, să nu mai cumpere din pieţe, că nu ştiu ce cumpără. Sunt foarte scumpe. Preţurile s-au ridicat la toate şi oamenii vor să pună să aibă ei culturile lor în solarii.

Cei care s-au apucat de plantat din timp sunt pregătiţi deja să culeagă roadele. Oamenii spun că pe lângă celelalte avantaje grădinăritul îi ţine în formă şi le îmbunătăţeşte starea de spirit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Românii se apucă de plantat legume și verdețuri, după scumpirile din ultimele luni. "E un pic mai mult de muncă, dar şi economisim"