Antena Meniu Search
x

Rulotele cu mâncare, o afacere tot mai profitabilă

Rulotele cu mâncare nu sunt doar pe placul gurmanzilor. Pot aduce bani frumoşi cu investiţii mici. Faţă de anul trecut, numărul bucătăriilor pe roţi din România s-a triplat.

Vezi și

Rulotele cu mâncare nu sunt doar pe placul gurmanzilor. Pot aduce bani frumoşi cu investiţii mici. Faţă de anul trecut, numărul bucătăriilor pe roţi din România s-a triplat. Preparate sunt pentru toate gusturile, de la burgeri, la pizza, clătite, plăcinte sau chiar vin spumant.

Eduard a învăţat reţeta grătarului perfect în Marea Britanie. Iniţial, a lucrat ca artist tatuator. Apoi, a prins tainele bucătăriei la un restaurant cu specific american şi s-a întors în ţară să le prepare românilor carne cu un gust greu de uitat.

Eduard Avramescu, bucătar: "Încercăm să facem o adaptare a barbeque-ului american clasic, adaptat la cel românesc deoarece românii nu sunt destul de familiarizaţi cu acest tip de mâncare."

Tot pe carne, dar de oaie, a pariat şi Andrei. Este inginer constructor şi, pe când studia în Italia, a gustat arrosticini, un preparat tradiţional de pe coasta de Est.

Andrei Isac, antreprenor: "În momentul când le-am gustat, am zis că, dacă îmi plac mie care nu mănânc, trebuie să le fac cunoscute şi publicului din România."

Până când românii au prins gustul cărnii de oaie, afacerea a mers mai greu. În ultimii ani, consumul a mai crescut, spune Andrei. 

Andrei Isac, antreprenor: "Am ajuns să încercăm şi oaie din Noua Zeelandă, bineînţeles şi din Italia. Luăm carne de la noi din ţară, se creşte foarte bine, este foarte gustoasă."

Investiţia într-o astfel de afacere este mult mai mică decât într-un restaurant. Între 20 şi 30.000 de euro. Banii se recuperează, adesea, chiar din primul an, spun antreprenorii. Însă, cei mai mulţi îi reinvestesc ca să îşi modernizeze bucătăria pe roţi. 

Florin Itu, organizator festival: "Acum doi ani, erau vreo 10-15 food truck-uri. Acum sunt, cu estimarea noastră, 300. Faţă de anul trecut, s-au triplat, erau în jur de 100."

Cu ceva mai puţini bani, în jur de 10.000 de euro, Cristian Anghel a modernizat o maşină italiană şi a transformat-o într-un bar pe trei roţi. Vinde vin spumant pe care îl aduce direct din Italia. 

Cristian Anghel, antreprenor: "Respectă reţeta fermentării naturale şi a strugurelui Claire, aşa se numeşte strugurele din care trebuie să faci prosecco."

În afara evenimentelor culinare, rulotele cu mâncare au voie să staţioneze doar în locuri special amenajate pe spaţiul public. Bucătăriile pe roţi îi aşteaptă pe bucureşteni în acest sfârşit de săptămână, la un festival dedicat mâncării stradale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Rulotele cu mâncare, o afacere tot mai profitabilă