Antena Meniu Search
x

Rusia a devenit în premieră cel mai mare furnizor de îngrăşăminte al Indiei. "Moscova obţine un mare cumpărător care-i poate înlocui pe europeni"

Războiul din Ucraina a urcat vertiginos prețul îngrăşămintelor la nivel mondial. Importurile Indiei de îngrăşăminte din Rusia au crescut cu 371%, la un nivel record de 2,15 milioane de tone, între aprilie 2022 și octombrie 2022. Moscova oferă Indiei reduceri față de preţurile aplicate pe plan mondial. Rușii au acaparat mai mult de o cincime din cota de piaţă, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale şi din industrie.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 10:53

Rusia a devenit în premieră cel mai mare furnizor de îngrăşăminte al Indiei. "Moscova obţine un mare cumpărător care-i poate înlocui pe europeni"
Vladimir Putin și Narendra Modi - Profimedia

Un oficial guvernamental care monitorizează cu atenţie importurile a precizat că în termeni valorici importurile Indiei între 1 aprilie - 1 octombrie 2022 au urcat cu 765%, la 1,6 miliarde de dolari. În întregul an fiscal trecut, India a importat 1,26 milioane de tone din Rusia.

"India face eforturi să-şi asigure îngrăşăminte la preţuri rezonabile, după escaladarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Livrările ruseşti sunt efectuate la timp şi la preţuri rezonabile, ajutându-ne să evităm o posibilă penurie", a explicat oficialul.

Citește și:

Rușii au acaparat mai mult de o cincime din cota de piaţă pentru îngrășăminte

Pe acelaşi subiect

Pe piaţa mondială, preţurile la îngrăşăminte au urcat semnificativ din martie, după ce statele occidentale au impus sancţiuni asupra livrărilor de îngrăşăminte din Rusia şi Belarus, exportatori cheie, în urma invadării Ucrainei.

Împreună, Rusia şi Belarus au reprezentat anul trecut peste 40% din exporturile globale de potasă. Rusia a fost responsabilă pentru aproximativ 22% din exporturile globale de amoniu, 14% din exporturile globale de uree şi aproximativ 14% din exporturile globale de fosfat monoamoniu (MAP) - toate fiind îngrăşăminte importante.

"Este o situaţie avantajoasă pentru India şi Rusia. India obţine câteodată reduceri de peste 70 dolari pe tonă faţă de preţurile aplicate pe plan mondial. Rusia obţine un mare cumpărător, care-i poate înlocui pe europeni", susţine un oficial din industrie care negociază livrările din străinătate în numele cumpărătorilor indieni.

Creşterea livrărilor din Rusia a dus la înjumătăţirea exporturilor Chinei către India la 1,78 milioane de tone în primul semestru al anului fiscal 2022/2023. Exporturile din alte destinaţii, cum ar fi Iordania, Egipt şi Emiratele Arabe Unite au scăzut de asemenea.

În întregul an fiscal trecut, ponderea Rusiei în importurile Indiei a fost de aproximativ 6%, în timp ce a Chinei era de 24%. În primul semestru al anului fiscal 2022/2023, cota de piaţă a Rusiei a urcat la 21%, depăşind China din poziţia de cel mai mare furnizor al Indiei, susţine oficialul.

În primele şase luni din anul fiscal 2022/2023, importurile totale ale Indiei de îngrăşăminte au scăzut cu 2,4%, la 10,27 milioane de tone, deşi în termeni valorici importurile în perioada respectivă au crescut cu 59%, la 7,4 miliarde de dolari, a precizat oficialul guvernamental. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Rusia a devenit în premieră cel mai mare furnizor de îngrăşăminte al Indiei. "Moscova obţine un mare cumpărător care-i poate înlocui pe europeni"