Video S-a deschis cel mai mare târg de joburi în IT, în Craiova. Ce salariu primeşte un student care se angajează în domeniu
Se caută IT-işti, dar să îţi completezi schema de personal nu e o misiune uşoară într-un domeniu în care cei mai buni lucrează în sistem freelance pentru străinătate sau au migrat deja spre vest. Aşa că, dincolo de recrutarea online, firmele de IT din toată ţara apelează şi la metoda clasică - târgurile de cariere, iar Craiova este unul dintre cele mai mari centre când vine vorba de domeniul IT.
Ingineria inteligentă a fost creată la Craiova și le va îmbunătăți șoferilor experiența de la volan. În firma care gândește soluții și tehnologii pentru marii producători auto e mare nevoie de forță de muncă iar joburile disponibile sunt pentru toate categoriile de angajați: de la studenți, până la seniori.
Cristiana Crăciun - reprezentant companie IT: Noi căutăm ingineri de suport tehnic care să ne ajute pe zona de managerierea echipamentelor pe care noi le producem şi le comercializăm. Aşadar suntem deschişi atât către studenţi ce au cunoştinţe în zona networking-ului cât şi către ingineri cu experienţă.
De la 3500 de lei, plus bonusuri și alte avantaje, pornesc pachetele salariale pentru studenți. Deși extrem de ofertante, joburile trebuie alese cu grijă dacă vrei să faci față cu brio și sarcinilor de la facultate, spun candidații.
Emanuel Drenceanu - student: Sunt atractive şi salariile sunt competitive, doar că este mai gru cu managerierea timpului: şi să te duci la examene şi să stai la job. Foarte multe firme îşi doresc foarte multă activitate din partea ta şi foarte multă implicare. Ceea ce este puţin mai greu în cazul în care eşti şi student.
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
- Preţul unui bitcoin astăzi, miercuri 2 aprilie 2025
- Curs BNR, 2 aprilie 2025. Leul românesc pierde teren important în raport cu lira sterlină
Colaborarea universitatilor cu mediul privat e singurul mod în care studenții pot avea acces facil în piața muncii.
Cezar Spânu - rector Universitatea din Craiova: Am încercat să dezvoltăm colaborări cu agenţi aconomici dar şi cu autorităţi locale şi naţionale pentru că trebuie să oferim o şansă tuturor absolvenţilor.
Peste 250 de locuri de muncă pentru studenții de la licență au fost oferite la târgul din Craiova. Alte câteva zeci de joburi ţintesc masteranzii sau pe cei de la doctorat.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰