Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şapte moduri inteligente prin care poți reduce substanțial cheltuielile atunci când construiești o casă

Românii devin din ce în ce mai pricepuți la reducerea cheltuielilor atunci când construiesc o casă, iar tu poți învăța de la cei care au reușit să ridice o locuință cu bani mai puțini decât s‐ar fi așteptat.

de Redactia Observator

la 05.05.2016 , 19:59

 

Articolul continuă după reclamă
Românii devin din ce în ce mai pricepuți la reducerea cheltuielilor atunci când construiesc o casă, iar tu poți învăța de la cei care au reușit să ridice o locuință cu bani mai puțini decât s‐ar fi așteptat.
Dacă ai un teren și vrei să construiești o casă, ai la dispoziție câteva metode simple prin care poți reduce drastic  cheltuielile  de  construcție.  Avantajul  este  evident:  costurile  totale  vor  fi  mult  mai  mici  decât prețul  unei  case  construite  de  un  dezvoltator.  În  plus,  materialele  vor  fi  cele  alese  de  tine,  nu  cele  impuse de constructorii care tind, de cele mai multe ori, să facă rabat de la calitate.
Iată  care  sunt  cele  7  moduri  inteligente  prin  care  poți  reduce  substanțial  cheltuielile  atunci  când faci o casa:
1. Alege materiale de calitate
Materialele de calitate sunt primul pas pentru a construi o casă și a economisi bani pe termen lung. Cele slabe din punct de vedere calitativ vor face ca întreaga construcție să fie nesigură, fapt ce te va obliga fie să refaci părți întregi din lucrări, fie să renovezi ulterior locuința mult mai repede decât ți‐ai fi dorit.
Un exemplu elocvent sunt lianții, a căror calitate este esențială. Aceștia sunt materiale fluide sau aduse in stare fluidă, folosite pentru a lega prin întărire alte materiale. Lianții pot fi folosiți la zidărie, mortare, amorsă, reparații, șape și multe altele. În plus, dacă știi de unde să‐i cumperi, astfel de produse pot fi și foarte ieftine, precum sunt acești lianţi, și pot fi comandați online, iar apoi fi livrați direct la domiciliu.
2. Fă un calcul „la rece”
Dacă vrei să fii sigur că nu vei depăși prea mult bugetul destinat construcției, fă un calcul la rece, înainte de a începe lucrările și după ce ai discutat cu un inginer constructor sau cu un prieten care lucrează într‐ un astfel de domeniu. Nu uita să adaugi, pentru situații neprevăzute, cel puțin 10% la costurile totale de construire a casei. În acest fel îți vei da seama de la început ce îți permiți și ce nu îți permiți să cumperi sau să construiești.
3. Mai mic înseamnă mai inteligent? Depinde!
Teoretic, o casă mai mică este o casă mai ieftină, deoarece materialele folosite sunt în cantități mai mici. Spațiul de care ai nevoie este, însă, foarte important. Gândește‐te bine: ai nevoie de un living, de o sală de mese și de o bucătărie cu cinci scaune la masă? Ai putea uni sala de mese cu bucătăria și, printr‐un mod ingenios de compartimentare a spațiului, chiar și cu livingul. În acest fel vei avea o singură încăpere foarte mare, care poate ocupa o parte importantă a parterului  tău.  Dacă  vei  calcula suprafața  totală  a  acestei  încăperi,  vei  constata  că,  deși  este  foarte spațioasă, este mai mică decât ar fi fost bucătăria, sala de mese și livingul împreună.
4. Renunță la lucrurile inutile
Dacă  ești milionar  în  euro,  acest  articol  este  inutil  pentru tine.  Dacă  vrei,  însă, să  economisești  bani atunci când construiești o casă, nu cheltui mii de euro (ca un milionar!) pentru lucruri pe care nu ți le ermiți  cu  adevărat.  Spre exemplu,  copiii  vor fi  la fel de fericiți dacă nu  vor  avea  în baia  lor robinete solide din alamă și gresie pictată pe care ai cheltuit o avere.
Limitează‐te la bugetul pe care îl ai la dispoziție și vei vedea că reușești să te încadrezi în suma destinată construirii casei fără să faci prea multe compromisuri.
5. Calitatea contează
După  cum  notam și  la  punctul  1,  calitatea  trebuie să  primeze.  Zidăria  ieftină,  acoperișurile  care  par adevărate chilipiruri și ferestrele ieftine, „la promoție”, te vor costa pe termen lung mult mai mult decât te vor costa acum. Există industrii întregi din domeniul construcțiilor care funcționează cu speranța că vei fi nevoit să schimbi ferestrele mai repede decât ți‐ai dori. 
6. Construiește cu gândul la facturi
O  casă  eficientă  din  punct  de  vedere  energetic  este  o  casă  care  te  va  scuti  de  plata  unor  facturi astronomice  nu  doar  pe  timpul  iernii,  ci și  vara.  Dacă  tot  te  afli  în  etapa  „zero”  a  construirii  casei, izolează termic locuința încă de la început. În acest fel, aerul condiționat va funcționa mult mai puțin în timpul verii (deoarece temperatura din interior tinde să rămână constantă, indiferent de gradele Celsius resimțite  afară),  iar  centrala  termică  (pe  care  îți recomandăm să  o  instalezi  de  la  început)  va  încălzi locuința cu costuri minime.
7. Design‐ul potrivit are întotdeauna cumpărători cu bani
Dacă  proiectezi  de  la  început  casa  într‐un  mod  inteligent,  eficient  energetic,  funcțional  și  folosești materiale de calitate, valoarea de piață a casei va fi mult mai mare decât ar fi fost în caz contrar. Dacă vei vrea vreodată să vinzi casa, vei găsi mai mulți cumpărători și, foarte important, aceștia vor fi dispuși să plătească mult mai mult decât te‐ai fi așteptat. Dacă știi să negociezi!
Foto: pexels.com
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Şapte moduri inteligente prin care poți reduce substanțial cheltuielile atunci când construiești o casă