Antena Meniu Search
x

Video Scandalul uriaş de la Casa Unirea. Ce produse se găsesc, de fapt, pe rafturile magazinului. "Este o greşeală care ne costă"

Scandal uriaş legat de Casa de Comerț Unirea, care ar trebui să ajute micii producători locali să îşi vândă marfa. Magazinul nu comercializează doar fructe şi legume românești, ci și importate, unele chiar din afara Uniunii Europene. În plus, pe rafturi se găsesc şi energizante sau chipsuri. Ministrul Agriculturii nu este mulţumit de situaţie şi spune că va lua măsuri. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 20.01.2024, 19:47

Vezi și

Ilie este un fermier din localitatea Lunguleţu. Cultivă sute de hectare cu cartofi, ceapă şi dovlecei. Este dezamăgit de proiectul statului român. 

Ilie, fermier: Te obligă cu o grămadă de condiţii şi cu un preţ de nimic. Este posibil să nu-mi dea nici 80 de bani pe dovleac şi la el pe raft să fie 3 lei? 

Casa Unirea, gândită ca un sprijin pentru fermieri

Casa Unirea, care a prins contur în mandatul fostului ministru Petre Daea, a fost gândită să fie un sprijin pentru fermieri. Preia marfa, o plăteşte direct, pune un adaos de 3% si comercializează mai departe către retaileri. A fost deschis un singur magazin de tip cash&carry la Afumaţi, acolo unde nu găsim doar produse tradiţionale, ci şi din import. 

Pe acelaşi subiect

Mihnea Petrovici, administrator magazin: În acest magazin, se tranzacţionează produse alimentare în care cel puţin 51% din produsele ce se află pe raft sunt produse de la producătorii locali. Restul produselor, din păcate, trebuie să fie din import pentru că producătorii români care produc legume în momentul de faţă, au cantitate foarte mică. 

Mariana Cotoi, director Casa Unirea: Nu avem nicio interdicţie de a importa şi de a comercializa produse agroalimentare de orice tip. Inclusiv sucuri, băuturi. 

Ce a găsit Corpul de Control în magazin

Ministrul Agriculturii nu este mulţumit de situaţie şi a trimis Corpul de Control, care a descoperit inclusiv facturi neachitate de la retaileri, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. 

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Situaţia nu este una bună. Aştept raportul Corpului de Control al Ministerului şi bineînţeles că voi lua deciziile care se impun. 

Analist: "Este o greşeală care ne costă"

Analiştii spun că iniţiativa trebuie să vizeze doar producătorii români. 

Adrian Negrescu, analist economic: Este o greşeală care ne costă. Ne costă salariile acelor oameni, ne costă cheltuielile de funcţionare a acestei cooperative. De ce susţinem de la bugetul de stat o cooperativă, o afacere care nu face altceva decât să stimuleze importurile în România.

Momentan, magazinul partener Casa Unirea din Capitală vinde doar în sistem angro, însă de la începutul lunii februarie, românii ar putea să cumpere şi la bucată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Scandalul uriaş de la Casa Unirea. Ce produse se găsesc, de fapt, pe rafturile magazinului. "Este o greşeală care ne costă"