Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Schema prin care putem economisi peste 1.000 de lei într-o lună

Adio vacanţă şi cheltuieli fără limite. După concediu, economiştii ne sfătuiesc să începem austeritatea de toamnă. Bugetul secătuit are nevoie să se întremeze rapid. Uite cele mai bune metode să umpli puşculiţa.

de Ingrid Tîrziu

la 04.09.2024 , 20:55

Buna planificare a bugetului după vacanţă poate fi biletul de plecare spre următoarea destinaţie.

Putem începe să economisim chiar din momentul în care ajungem acasă. Specialiştii ne recomandă să avem un "no spend month", adică o lună în care să cheltuim doar pentru necesităţi. 

Cum poţi economisi aproape 1.000 de lei pe lună

Vezi și

Cine îşi ia mâncare la pachet şi renunţă la cafeaua de dimineaţă în drum spre serviciu poate să economisească aproape 1.000 de lei pe lună. Dacă vrei să fii cumpătat trebui să extinzi planul.

Pe acelaşi subiect

Dacă ne propunem să cheltuim bani doar pentru necesităţi după vacanţă, putem lăsa maşina personală în parcare măcar în timpul săptămânii.

Aşa se mai adaugă în puşculiţa sute de lei pe lună. În plus, curăţenia de toamnă prin sertare şi dulapuri salvează şi ea bugetul. 

"Putem să vindem lucrurile nefolositoare. După o vacanţă poate te întorci şi ai anumite lucruri pe care nu le mai foloseşti, gadgeturi, mai scapi de ele şi din casă", spune Irina Chiţu, consultant financiar.

După ce ţi-ai făcut toate poftele în vacanţă, este timpul să strângi puţin cureaua. 

"La o săptămână de vacanţă cheltui ce am produs în două săptămâni de muncă. Pentru cei care simt grea reintrarea în ritmul de economisire, să înceapă cu economisirea în valută străină. Adică în ziua de salariu pui deoparte 100 de euro", spune Adrian Asoltanie, consultant financiar.

Statisticile spun că bugetul mediu pentru vacanţa de vară de anul acesta a fost 1.000 de euro. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri economice » Schema prin care putem economisi peste 1.000 de lei într-o lună