Antena Meniu Search
x

Schimbarea locului de muncă, prioritatea principală pentru români în 2020

Schimbarea locului de muncă pare prioritatea numărul unu pentru români. Şase din zece angajaţi se gândesc să îşi caute alt job, anul acesta. Cel puţin, asta arată un studiu recent.

de Redactia Observator

la 07.03.2020, 12:29

Vezi și
  • Salariul a rămas neschimbat pentru 40% dintre angajaţi.
  • Românii pun preţ pe timpul dedicat celor dragi.

Schimbarea locului de muncă pare prioritatea numărul unu pentru români. Şase din zece angajaţi se gândesc să îşi caute alt job, anul acesta. Cel puţin, asta arată un studiu recent.

Un salariu mai mare şi mai mult timp liber sunt principalele motive pentru care majoritatea angajaţilor se află în căutarea unui nou job. Mai ales că 2019 nu a fost un an prea bun pentru o bună parte dintre ei.

Salariul a rămas neschimbat pentru 40% dintre angajaţi, sau chiar a scăzut. Aşa că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vedem o creştere cu 50% a celor dornici să-şi schimbe locul de muncă.

Un alt motiv invocat de 42% dintre cei chestionaţi este că nu mai sunt mulțumiţi de angajator, de mediul de lucru sau de colegi. Totodată, trei din zece spun că au intrat în noul an fără să se simtă motivaţi la actualul job.

25 la sută dintre angajaţi se mai plâng de faptul că lucrează într-o companie în care le este greu să avanseze, iar peste 13% afirmă că nu le mai place ceea ce fac. Peste o treime dintre repondenţi se gândesc chiar să-şi schimbe complet domeniul de activitate, în timp ce alţii au în vedere un job în afara ţării.

Şi în 2020, continuă trendul început acum câţiva ani: românii pun tot mai mare preţ pe timpul dedicat celor dragi. Aşa se face că pe lista priorităţilor din acest an, găsim, pe lângă un job nou, familia şi sănătatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Schimbarea locului de muncă, prioritatea principală pentru români în 2020