Antena Meniu Search
x

Semne bune de la Banca Mondială! Noi estimări pe creşterea economiei din România

Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în 2017 cu 0,7% faţă de prognoza din ianuarie, la 4,4%, potrivit raportului actualizat referitor la Perspectivele Economiei Mondiale.

Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în 2017 cu 0,7% faţă de prognoza din ianuarie, la 4,4%, potrivit raportului actualizat referitor la Perspectivele Economiei Mondiale.

În ianuarie, Banca Mondială anticipa că economia României va avansa în acest an cu 3,7%.

Pentru 2018 şi 2019, estimarea referitoare la avansul eeconomiei României a fost majorată cu 0,3 puncte, la 3,7%, respectiv 3,5%.

”Contribuţia relaxării fiscale la creşterea economică va scădea, dar aceasta va pune presiune pe deficitul public şi cel extern”, se arată în raportul instituţiei financiare.

Comisia Europeană a anticipat în raportul de primăvară că România va înregistra în 2017 o creştere economică de 4,3%, cu 0,1 puncte procentuale sub estimarea inclusă în raportul de ţară publicat în februarie. Pentru 2018, Comisia a menţinut prognoza la un avans al PIB de 3,7%.

FMI a îmbunătăţit în aprilie estimarea de creştere a economiei României la 4,2%, de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, dar avansul este totuşi sub cel de 5,2% anticipat de guvern. Pentru 2018, Fondul se aşteaptă ca PIB-ul României să crească cu 3,4%.

Guvernul anticipează pentru 2017 un deficit bugetar de 2,99% din PIB.

BERD a îmbunătăţit la rândul ei, în luna mai, estimarea referitoare la creşterea economiei României în 2017 cu 0,3 puncte procentuale, la 4%. Pentru 2018, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anticipează un avans de 3,5% pentru economia românească.

În primul trimestru, economia românească a crescut cu 5,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, evoluţie care depăşeşte sensibil prognozele analiştilor, potrivit primelor estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Semne bune de la Banca Mondială! Noi estimări pe creşterea economiei din România