Antena Meniu Search
x

Sfârșitul erei muncii de acasă. Angajatii Zoom, platforma de apeluri video, au fost chemați înapoi în birouri

Furnizorul de servicii de videoconferinţe Zoom Video Communications, care odată era un model al muncii de acasă, a decis să îşi recheme angajaţi să lucreze de la birou, transmite Bloomberg. Angajaţii care trăiesc în apropiere de o locaţie Zoom trebuie să lucreze de la birou timp de două zile pe săptămână, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. O "abordare hibridă" este cea mai eficientă pentru Zoom, a apreciat purtătorul de cuvânt, pentru că astfel firma "va fi într-o poziţie mai bună pentru a-şi utiliza propriile sale tehnologii, să continue să inoveze şi să îşi sprijine clienţii globali", conform Agerpres.

de Adrian Popovici

la 08.08.2023, 14:40

Sfârșitul erei muncii de acasă. Angajatii Zoom, platforma de apeluri video, au fost chemați înapoi în birouri - Shutterstock

De la izbucnirea pandemiei Zoom a devenit un nume recunoscut la nivel mondial pe măsură ce companiile şi şcolile au adoptat serviciile sale pentru a putea organiza cursuri online, şedinţe de birou şi pentru socializare. Însă după terminarea pandemiei, o serie de companii din diverse domenii precum Amazon.com Inc., Chipotle Mexican Grill Inc. şi BlackRock Inc au decis să crească perioada de timp pe care angajaţii trebuie să o petreacă la biroul firmei.

Chiar şi aşa, multe clădiri de birouri sunt utilizate la un nivel redus, şi există semne că multe rolului ar putea rămâne în continuare în regim remote. De exemplu, spaţiile de birouri din nord-estul SUA au atins un vârf de ocupare de 24% din timp în prima jumătate a anului, potrivit unei firme de analiză a gradului de ocupare Basking.io.

Zoom a avut şi el dificultăţi în a continua să crească în lumea post-pandemie. În timp ce preţul acţiunilor sale a crescut cu 500% începând din martie şi pană în octombrie 2020, între timp cotaţia acţiunilor a revenit la nivelul de dinainte de pandemie. În încercarea de a relansa creşterea, Zoom a început să lucreze la un pachet de instrumente software pentru mari firme, inclusiv produse de colaborare de tip in-office.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Sfârșitul erei muncii de acasă. Angajatii Zoom, platforma de apeluri video, au fost chemați înapoi în birouri