Antena Meniu Search
x

Statele Unite "nu vor cunoaşte recesiunea", dă asigurări Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că ţara sa nu va cunoaşte recesiunea, deşi cifrele de creştere care vor fi publicate la sfârşitul acestei săptămâni ar putea arăta că economia s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, scrie Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.07.2022, 09:52

Statele Unite "nu vor cunoaşte recesiunea", dă asigurări Joe Biden
Statele Unite "nu vor cunoaşte recesiunea", dă asigurări Joe Biden - Profimedia Images

"Cred că nu vom avea recesiune", a declarat el jurnaliştilor. Citând cifrele puternice de ocupare a forţei de muncă, preşedintele a spus că speră într-o aterizare uşoară, în care ţara "va trece de la această creştere rapidă la o creştere stabilă".

De asemenea, secretara Trezoreriei, Janet Yellen, şi-a exprimat optimismul că Statele Unite vor reuşi să evite o recesiune în următoarele luni, datorită stării de sănătate a pieţei muncii şi a consumului.

O încetinire economică pare inevitabilă, dar o recesiune "pur şi simplu nu este compatibilă cu tipul de piaţă a muncii pe care o vedem", a spus ea pe 19 iulie.

Creşterea Produsului Intern Brut (PIB) american în al doilea trimestru va fi publicată pe 28 iulie. O recesiune este definită ca două trimestre consecutive de creştere negativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri economice » Statele Unite "nu vor cunoaşte recesiunea", dă asigurări Joe Biden