Antena Meniu Search
x

Video Studenții care aleg să facă un internship plătit pe timpul verii. Profesorii spun că 80% dintre ei își găsesc de muncă în domeniu după absolvire

E vară şi mulţi tineri fac repetiţie pentru viitoarea carieră. Internship-ul plătit este ocazia perfectă pentru a câştiga experienţă dar şi nişte bani, astfel că e bătaie pe locuri. La Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii din Iaşi profesorii şi studenţii culeg roadele muncii lor.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 21:39

Vezi și

E a treia zi de practică în solarii pentru studenţii de la Facultatea de Horticultură. Sub atenta supraveghere a profesorilor, învaţă cum se recoltează corect roşiile. 

Vasile Stoleru, prorector USV şi profesor de legumicultură: "Fructele de tomate, mai ales care sunt destinate consumului în stare proaspătă, trebuie să le recoltăm la maturitate deplină. Atunci când recoltăm tomatele, e obligatoriu cu codiţă, da?"

Pe lângă experienţă, tinerii câştigă şi bani: peste 2.000 de lei pe lună, timp de două luni, mai mult decât salariul minim net pe economie. O oportunitate binevenită pentru cei care îşi căutau job doar pe timp de vară.

Ana Maria Eşanu, studentă: "Îmi doream să mă angajez şi această oportunitate cumva le-a îmbinat pe ambele. Şi experienţa, şi bănuţii. Mi-am dorit tot în domeniu să pot să învăţ. Dacă nu găseam şi aşa aplicam şi eu unde reuşeam la orice."

Pe acelaşi subiect

O oportunitate pentru studenți de a acumula experiență

Locuri de internship plătit sunt şi la Spitalul de Animale, un loc ideal de practică pentru studenţii la Medicină Veterinară. 

Iulia Risipeanu, studentă: "Nu cred că aş fi găsit tot în domeniu pentru că este unul destul de greu. Voluntariatul ar fi fost cumva... fără să primim şi bani."

Daniel Schidu, student: "Pentru mine e o ocazie specială de a-mi manifesta toată experienţa adunată din punct de vedere teoretic. Avem şi noi nişte frici şi după, pe parcursul verii, acestea dispar şi noi reuşim să manevrăm animalele cu multă siguranţă."

25 de locuri pentru practică au fost scoase la concurs anul acesta de Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii. Pentru că munca e răsplătită, a fost şi concurenţă: doi pe loc.

Gerard Jităreanu, rector USV Iaşi: "Este o activitate importantă pentru că studenţii îşi continuă pregătirea din timpul anului. Dintre absolvenţii noştri de la toate facultăţile şi specializările, 80% îşi găsesc loc de muncă după absolvire în domeniul pentru care s-au pregătit."

Alţi 21 de tineri au fost ajutaţi de Universitate cu locuri de internship plătit la companii private din Iași. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Studenții care aleg să facă un internship plătit pe timpul verii. Profesorii spun că 80% dintre ei își găsesc de muncă în domeniu după absolvire